مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

763
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

221
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد روند ژنتیکی صفات تولیدی گاوهای هلشتاین ایران

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 11

چکیده

 در این پژوهش, برای برآورد روند ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولیدی جمعیت گاوهای هلشتاین ایران از اطلاعات موجود در مرکز اصلاح نژاد دام کشور که در طی سال های 1366 تا 1383 تهیه شده بود, استفاده شد. برآورد مولفه های (کو) واریانس و پارامترهای ژنتیکی با استفاده از رکوردهای دوره شیردهی اول و روش حداکثر درستنمایی محدود شده با الگوریتم AIREML صورت گرفت. ارزیابی ژنتیکی و پیش بینی ارزش های اصلاحی حیوانات با استفاده از مدل حیوانی چند متغیره انجام شد. به منظور برآورد مولفه های (کو) واریانس و ارزیابی ژنتیکی از نرم افزار MATVEC استفاده شد. وراثت پذیری تولید شیر, مقدار چربی و مقدار پروتئین به ترتیب 0.27, 0.22 و 0.25 برآورد شد. روند ژنتیکی به صورت تابعیت خطی بهترین پیش بینی نااریب خطی (BLUP) ارزش های اصلاحی حیوانات بر سال تولد برآورد گردید. روند ژنتیکی تولید شیر 33.84±2.10 کیلوگرم, برای مقدار چربی 0.64±0.05 کیلوگرم و برای مقدار پروتئین 1.00±0.08 کیلوگرم برآورد شد (P<0.01). روند فنوتیپی صفات تولید شیر, مقدار چربی و مقدار پروتئین به ترتیب 122.28, 4.42 و 3.06 کیلوگرم در سال بود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد پیشرفت ژنتیکی صفات تولیدی در گاوهای هلشتاین ایران برای تولید شیر مناسب اما در مورد مقدار چربی و مقدار پروتئین قابل ملاحظه نمی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رزم کبیر، محمد، نجاتی جوارمی، اردشیر، مرادی شهربابک، محمد، رشیدی، امیر، و صیادنژاد، محمدباقر. (1388). برآورد روند ژنتیکی صفات تولیدی گاوهای هلشتاین ایران. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 40(1)، 7-11. SID. https://sid.ir/paper/462369/fa

    Vancouver: کپی

    رزم کبیر محمد، نجاتی جوارمی اردشیر، مرادی شهربابک محمد، رشیدی امیر، صیادنژاد محمدباقر. برآورد روند ژنتیکی صفات تولیدی گاوهای هلشتاین ایران. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(1):7-11. Available from: https://sid.ir/paper/462369/fa

    IEEE: کپی

    محمد رزم کبیر، اردشیر نجاتی جوارمی، محمد مرادی شهربابک، امیر رشیدی، و محمدباقر صیادنژاد، “برآورد روند ژنتیکی صفات تولیدی گاوهای هلشتاین ایران،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 1، pp. 7–11، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/462369/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button