مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر افزایش غلظت Co2 بر رقابت بین گونه های زراعی و علف های هرز C3 و C4 در شرایط گلخانه ای

صفحات

 صفحه شروع 356 | صفحه پایان 367

کلیدواژه

افزایش غلظتQ3
sans-serif; font-size: 8pt" dir="ltr">CO2Q3
sans-serif; font-size: 8pt" lang="FA">، گونه هايQ3
sans-serif; font-size: 8pt" dir="ltr">C3Q3
sans-serif; font-size: 8pt" lang="FA"> وQ3
sans-serif; font-size: 8pt" dir="ltr"> C4Q3

چکیده

 با توجه به این که کشاورزی هم منبع و هم مخزن گازهای گلخانه ای است و گیاهان در پاسخ به افزایش غلظتCO2  واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند, آزمایشی با هدف بررسی تاثیر افزایش غلظت CO2 بر قابلیت رقابت گونه های زراعی و علف های هرز, در سال 1385 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد مطالعه شامل دو سطح غلظت CO2 شامل 360 ppm (طبیعی) و 700 ppm (افزایشی) و ترکیب های مختلف کشت گونه های زراعی (ارزن و سویا) و علف های هرز (تاج خروس و سلمه) C3 و C4 اعم از کشت خالص و کشت مخلوط گونه ها بودند. با افزایش غلظت CO2, طول ریشه در ارزن در مقایسه با غلظت طبیعی CO2 افزایش اما در سایر گونه ها کاهش نشان داد و وزن خشک ریشه در هر یک از ترکیب های کشت در شرایط افزایش غلظت CO2 نسبت به شرایط غلظت طبیعی این گاز کاهش نشان داد. در شرایط افزایش غلظت CO2, سطح برگ و وزن خشک برگ در ارزن در مقایسه با غلظت طبیعی CO2 افزایش و در سایر گونه ها کاهش نشان داد. میزان کلروفیل در مقایسه با غلظت طبیعی CO2 در علف هرز سلمه افزایش, اما در تاج خروس, ارزن و سویا کاهش نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    انورخواه، سپیده، کوچکی، علیرضا، و نصیری محلاتی، مهدی. (1390). بررسی اثر افزایش غلظت Co2 بر رقابت بین گونه های زراعی و علف های هرز C3 و C4 در شرایط گلخانه ای. پژوهشهای زراعی ایران، 9(3)، 356-367. SID. https://sid.ir/paper/463238/fa

    Vancouver: کپی

    انورخواه سپیده، کوچکی علیرضا، نصیری محلاتی مهدی. بررسی اثر افزایش غلظت Co2 بر رقابت بین گونه های زراعی و علف های هرز C3 و C4 در شرایط گلخانه ای. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1390؛9(3):356-367. Available from: https://sid.ir/paper/463238/fa

    IEEE: کپی

    سپیده انورخواه، علیرضا کوچکی، و مهدی نصیری محلاتی، “بررسی اثر افزایش غلظت Co2 بر رقابت بین گونه های زراعی و علف های هرز C3 و C4 در شرایط گلخانه ای،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 9، no. 3، pp. 356–367، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/463238/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button