مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,245
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل موثر بر نیرو و انرژی برای جداکردن زیره از بوته زیره سبز

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 58

چکیده

 زیره سبز گیاهی یکساله و یکی از گیاهان زراعی مستعد برای مناطق خشک و نیمه خشک ایران است. زیره سبز به دلیل نیاز آبی کم و کوتاه بودن فصل رشد آن در سال های اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است. زیره سبز در زمان برداشت مقاومت کمی در برابر ریزش دارد و اگر توجه نشود بخش عمده ای از محصول از دست می رود. دلیل ریزش دانه در حین برداشت یا قبل از آن, کاهش نیروی اتصال دانه به بوته است. لذا به منظور بررسی: الف) عوامل موثر بر مقاومت دو سطح (در امتداد محور طولی دانه و عمود بر آن) و ب) نوع زیره (دیم و آبی) بر نیرو و انرژی لازم برای جداکردن دانه از بوته این تحقیق عملی شد. نتایج نشان داد که میانگین نیرو و انرژی لازم برای کندن دانه های زیره از بوته به ترتیب برابر 0.995 نیوتن و 0.747 میلی ژول است. همین مشخص شد که رطوبت مهمترین فاکتوری است که نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن دانه زیره را تحت تاثیر قرار می دهد به طوری که با افزایش رطوبت, نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن دانه افزایش می یابد. نتایح بررسی اثرهای دوگانه جهت کندن و رطوبت نشان داد که بیشترین اختلاف بین سطوح مختلف جهت کندن, در رطوبت 5.9 درصد است. در صورت اعمال نیرو در جهت عمود بر محور دانه, نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن دانه به ترتیب 26 و 20 درصد نسبت به حالت اعمال نیرو در امتداد محور دانه کاهش می یابد. همچنین کمترین اختلاف بین سطوح مختلف سرعت, در رطوبت 5.9 درصد است و در سطح رطوبت 13.5 درصد, اختلاف بین هر سه سطح سرعت معنی دار و بیشترین تاثیر سرعت بر انرژی کندن دانه زیره در این رطوبت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی راد، محمدحسین، طباطبایی فر، سیداحمد، و بدیعی، فوژان. (1389). عوامل موثر بر نیرو و انرژی برای جداکردن زیره از بوته زیره سبز. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 11(2)، 49-58. SID. https://sid.ir/paper/464225/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی راد محمدحسین، طباطبایی فر سیداحمد، بدیعی فوژان. عوامل موثر بر نیرو و انرژی برای جداکردن زیره از بوته زیره سبز. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1389؛11(2):49-58. Available from: https://sid.ir/paper/464225/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین سعیدی راد، سیداحمد طباطبایی فر، و فوژان بدیعی، “عوامل موثر بر نیرو و انرژی برای جداکردن زیره از بوته زیره سبز،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 11، no. 2، pp. 49–58، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/464225/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button