مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,956
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل پارامترهای کیفیت شیمیایی و میکروبی آب استخرها و جکوزی های عمومی در شهر تبریز

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 24

چکیده

 زمینه و اهداف: استخرهای شنا یکی از اماکن ورزشی- تفریحی می باشند که عدم توجه به رعایت نکات بهداشتی در آنها می تواند سبب انتقال بیماری های مختلف قارچی, انگلی و میکروبی گردد. بنابراین هدف این تحقیق بررسی و مطالعه کیفی آب استخرهای شناور جکوزیها در شهرتبریز بود.مواد و روش ها: در این تحقیق توصیفی- کاربردی که بصورت مقطعی در سال 1387 انجام گرفته است از جامعه آماری شامل 22 استخر و 17 جکوزی در شهر تبریز با استفاده از رابطه کوکران 8 جکوزی و 11 استخر بعنوان نمونه بصورت تصادفی ساده انتخاب و با آزمون T مورد تحلیل شد. تمامی مراحل نمونه برداری, انتقال به آزمایشگاه و آنالیز نمونه های آب از نظر pH, کلی فرم و مقدار کلر باقیمانده بر اساس روش های استاندارد آزمایش های آب و فاضلاب صورت گرفت.یافته ها: نتایج بدست آمده نشان داد که میانگین غلظت کلر باقیمانده و تعداد کلی فرم در آب جکوزی های مورد آزمایش به ترتیب برابرmg/L 0.075 و 7.1 (در 100 میلی لیتر) بوده که به طور معنی داری با میانگین استاندارد آنها اختلاف دارد (P£0.05). از سوی دیگر, میانگین غلظت کلر باقیمانده و تعداد کلی فرم موجود در استخرها به ترتیب برابر1.75 mg/L  و 2.14 (در 100 میلی لیتر) تعیین شد, که به طور معنی داری با میانگین استاندارد اختلاف نداشته و مقدار آن با استانداردهای موجود مطابقت داشت (P³0.05). همچنین, بر اساس نتایج بدست آمده, میانگینpH آب جکوزی ها و استخرهای مورد مطالعه به ترتیب 7.82 و 7.71 به دست آمد که بطور معنی داری با میانگین استاندارد اختلاف نداشت (P³0.05).نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق, مقادیر کلر باقیمانده و کلیفرم موجود در استخرها با مقادیر میانگین استاندارد این دو پارامتر مطابقت داشته, درصورتیکه, میانگین مقادیر کلر باقیمانده و کلی فرم موجود در جکوزی ها از استانداردهای موجود تبعیت نمی کند. لذا, کنترل کیفی آب جکوزی های موجود در شهر تبریز نیاز به توجه و دقت بیشتری دارد. تمامی نمونه های مورد مطالعه از نظر pH, مطلوب بوده اند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصل هاشمی، احمد، دهقان زاده ریحانی، رضا، تقی پور، حسن، و قاسم زاده، وحیده. (1390). تحلیل پارامترهای کیفیت شیمیایی و میکروبی آب استخرها و جکوزی های عمومی در شهر تبریز. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 33(6)، 19-24. SID. https://sid.ir/paper/46540/fa

    Vancouver: کپی

    اصل هاشمی احمد، دهقان زاده ریحانی رضا، تقی پور حسن، قاسم زاده وحیده. تحلیل پارامترهای کیفیت شیمیایی و میکروبی آب استخرها و جکوزی های عمومی در شهر تبریز. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1390؛33(6):19-24. Available from: https://sid.ir/paper/46540/fa

    IEEE: کپی

    احمد اصل هاشمی، رضا دهقان زاده ریحانی، حسن تقی پور، و وحیده قاسم زاده، “تحلیل پارامترهای کیفیت شیمیایی و میکروبی آب استخرها و جکوزی های عمومی در شهر تبریز،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 33، no. 6، pp. 19–24، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/46540/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا