مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

862
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تبدیل خرمنکوب متداول برنج به یک خرمنکوب جریان محوری و ارزیابی عملکرد آن

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 126

چکیده

 برای کوبیدن محصولات دانه ای, از روش های متفاوت استفاده می شود. خرمنکوب های متداول, بر اساس ضربه وارد بر محصول (داخل واحد کوبش) کار می کنند و از این جهت ممکن است باعث ایجاد ضایعات در دانه شوند. در روش دیگری که به روش جریان محوری معروف است و اخیرا در اکثر ماشین های برداشت غلات از آن استفاده می شود, به دانه آسیب کمتری وارد می شود. در قالب این طرح, روی یکی از خرمنکوب های متدوال برنج مدل(T30)  ساخت کارخانه اشتاد ایران, تغییراتی به منظور تبدیل آن  به واحد کوبش جریان محوری داده شد. درپوش واحد کوبش خرمنکوب T30 تعویض و به جای آن از درپوشی استفاده شد که با طرح خرمنکوب های جریان محوری IRRI (International Rice Research Institute) مطابقت داشت. طرح کوبنده نیز تغییر داده شد. دستگاه با دو رقم برنج مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفت. تعداد تیمارها 20 بود و هر آزمایش در 4 تکرار انجام شد. عوامل مستقل متغیر در آزمایش ها شامل رطوبت دانه محصول (دو سطح), رقم (خزر و هاشمی), سرعت خطی کوبنده (پنج سطح), و عوامل وابسته شامل درصد دانه های صدمه دیده, درصد دانه های کوبیده نشده, و درصد کاه (موادی به غیر از دانه) موجود در نمونه ها بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها, از طرح آزمایشی کرت های دوبار خردشده در قالب بلوک های کامل تصادفی و برای مقایسه میانگین ها از آزمون چند دامنه ای دانکن استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که سرعت خطی کوبنده بر درصد دانه های آسیب دیده, تلفات کوبش, و نسبت کاه به دانه اثر معنی داری (p<0.01) دارد و اثر رقم بر تلفات کوبش بسیار معنی دار (p<0.01) است. به طوری که مقدار آن در آزمایش با رقم خزر صفر و با رقم هاشمی قابل توجه بود. در کلیه آزمایش های با ارقام خزر و هاشمی, اثر رطوبت بر عوامل وابسته مذکور غیرمعنی دار نشان داده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری اصلی ارده، عزت اله، علیزاده، محمدرضا، و صبوری هلستانی، صمد. (1386). تبدیل خرمنکوب متداول برنج به یک خرمنکوب جریان محوری و ارزیابی عملکرد آن. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 8(3)، 111-126. SID. https://sid.ir/paper/465418/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری اصلی ارده عزت اله، علیزاده محمدرضا، صبوری هلستانی صمد. تبدیل خرمنکوب متداول برنج به یک خرمنکوب جریان محوری و ارزیابی عملکرد آن. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1386؛8(3):111-126. Available from: https://sid.ir/paper/465418/fa

    IEEE: کپی

    عزت اله عسکری اصلی ارده، محمدرضا علیزاده، و صمد صبوری هلستانی، “تبدیل خرمنکوب متداول برنج به یک خرمنکوب جریان محوری و ارزیابی عملکرد آن،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 8، no. 3، pp. 111–126، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/465418/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button