مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,211
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

264
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تراکم بوته بر عملکرد دانه و اجزا عملکرد در دو رقم عدس (Lens culinaris Medik)

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 40

چکیده

 به منظور بررسی اثرات تراکم بوته بر عملکرد دو رقم عدس, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (کرج) در سال زراعی 1387-1386 انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل ارقام عدس (زیبا و مردم) و تراکم گیاهی در 4 سطح (80, 160, 240 و 320 بوته در مترمربع) بودند. نتایج نشان داد که بین ارقام از لحاظ صفات زراعی مانند ارتفاع بوته, تعداد شاخه فرعی و وزن صد دانه اختلاف آماری معنی داری وجود داشت, ولی از نظر عملکرد دانه در واحد سطح اختلاف معنی داری مشاهده نشد. با افزایش تراکم گیاهی ارتفاع ساقه, عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه عدس افزایش یافتند, اما از تعداد شاخه های فرعی, تعداد غلاف در بوته و شاخص برداشت عدس کاسته شد. این نتایج بیانگر این واقعیت است که افزایش تراکم بوته تا حد معینی عملکرد محصول را افزایش می دهد و بیشتر از آن (تراکم مطلوب) نزول عملکرد دانه از طریق کاهش اجزا عملکرد مانند تعداد شاخه فرعی در گیاه, تعداد غلاف در بوته, وزن صد دانه و شاخص برداشت میسر خواهد شد. عکس العمل ارقام عدس به تراکم بوته نشان داد که حداکثر عملکرد دانه و بیولوژیک به ترتیب در تراکم های 160 و 240 بوته در مترمربع به دست آمد. بین عملکرد دانه با تعداد غلاف در بوته, عملکرد بیولوژیکی, شاخص برداشت و تعداد دانه در غلاف همبستگی های مثبت و معنی داری وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملک ملکی، فاطمه، مجنون حسینی، ناصر، و علی زاده، حسن. (1390). تاثیر تراکم بوته بر عملکرد دانه و اجزا عملکرد در دو رقم عدس (Lens culinaris Medik). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(1)، 33-40. SID. https://sid.ir/paper/465954/fa

    Vancouver: کپی

    ملک ملکی فاطمه، مجنون حسینی ناصر، علی زاده حسن. تاثیر تراکم بوته بر عملکرد دانه و اجزا عملکرد در دو رقم عدس (Lens culinaris Medik). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(1):33-40. Available from: https://sid.ir/paper/465954/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه ملک ملکی، ناصر مجنون حسینی، و حسن علی زاده، “تاثیر تراکم بوته بر عملکرد دانه و اجزا عملکرد در دو رقم عدس (Lens culinaris Medik)،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 1، pp. 33–40، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/465954/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button