Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,845
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری و اندازه بذر بر واکنش جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 52

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی اثرات شوری و اندازه بذر بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم به صورت آزمایش فاکتوریل و قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل 4 سطح شوری (0, -0.4, -0.8 و -1.2 مگاپاسکال در آزمون جوانه زنی و 0, -0.3, -0.6 و -0.9 مگاپاسکال در آزمون رشد گیاهچه), دو سطح اندازه بذر (درشت و ریز) و دو رقم گندم (زاگرس و تجن) بودند. نتایج نشان داد که اندازه بذر تاثیر معنی داری بر سرعت جوانه زنی و وزن خشک گیاهچه داشت به طوری که بذور ریز دارای سرعت جوانه زنی بیشتر نسبت به بذور درشت بودند ولی وزن خشک گیاهچه در بذور درشت بیش از بذور ریز بود اما اندازه بذر بر سایر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه تاثیر معنی داری نداشت. افزایش تنش شوری سبب کاهش معنی دار مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه در هر دو بذر درشت و ریز شد. سرعت جوانه زنی و وزن خشک گیاهچه در رقم زاگرس نسبت به رقم تجن بیشتر بود ولی اثر رقم بر سایر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه معنی دار نبود اثر متقابل اندازه بذر و شوری بر حداکثر جوانه زنی معنی دار بود, بنحوی که بذور ریز در سطوح شوری 0, -0.4 و -0.8 مگاپاسکال (شوری های قابل تحمل برای گندم) دارای درصد جوانه زنی برابر با بذور درشت بودند ولی در بالاترین سطح شوری (-1.2 مگاپاسکال), درصد جوانه زنی در آنها نسبت به بذور درشت, کمتر بود. همچنین, اثر متقابل اندازه بذر و شوری بر طول ساقه چه و وزن خشک گیاهچه معنی داری بود و با افزایش شوری, اختلاف بین طول ساقه چه بذور درشت و ریز و وزن خشک آنها کاهش یافت. در مجموع به نظر نمی رسد استفاده از بذور درشت در شرایط شوری سبب بهبود استقرار گیاهچه های گندم شود و می توان از بذور ریز بدلیل سرعت بالای جوانه زنی و ملاحظه اقتصادی در چنین شرایطی استفاده نمود (بذر کمتری مورد نیاز می باشد).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی، محمدحسین، سلطانی، افشین، و امیری، سکینه. (1386). تاثیر شوری و اندازه بذر بر واکنش جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(6)، 44-52. SID. https://sid.ir/paper/466151/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی محمدحسین، سلطانی افشین، امیری سکینه. تاثیر شوری و اندازه بذر بر واکنش جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(6):44-52. Available from: https://sid.ir/paper/466151/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین قربانی، افشین سلطانی، و سکینه امیری، “تاثیر شوری و اندازه بذر بر واکنش جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. 6، pp. 44–52، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/466151/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا