مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,094
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مصرف مغز گردو بر مقدار لیپیدهای سرمی مردان نورمولیپیدمیک و هیپرلیپیدمیک

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 60

چکیده

 زمینه و اهداف: هدف مطالعه حاضر دستیابی به نتایج مصرف اثر مغز گردو, با مقادیر مختلف و در مدتهای مصرف متفاوت, بر مقدار لیپیدهای سرمی بود. تعداد تحقیقات موجود درباره آثار مفید مصرف مغز گردو در انسان انگشت شمار است. در این مطالعه مقادیر مطلوب و موثر مغزگردو و نتایج تداوم مصرف آن در هر دو گروه نورمولیپیدمیک و هیپرلیپیدمیک نیز بررسی می شود .روش بررسی: 121 نفر به صورت تصادفی انتخاب و پس از انجام آزمایش چربیهای خون در دو دسته تقریبا مساوی (60 نفر هیپرلیپیدمیک و 61 نفر نورمولیپیدمیک) تقسیم شدند و با مقادیر متفاوت مغز گردو به مدت یک یا دو ماه مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج به وسیله روشهای پارامتریک و غیر پارامتریک آماری مقایسه شد. یافته ها: متوسط مقادیر کل کلسترول, LDL-C, LDL-C/HDL-C, تری گلیسیرید وVLDL  در کلیه بیماران قبل از شروع مصرف مغز گردو به ترتیب 217.7, 132.8 , 4.5, 213.3, 37.7 میلی گرم درصد بود که پس از مصرف مغز گردو در انتهای مطالعه, ارقام فوق به مقادیر 185.4  (p<0.001)  و104.7 (p<0.001) و 2.025, (p<0.005) 177.5 و (p<0.017) 32.2 میلی گرم درصد تنزل پیدا کرد که کاهش قابل توجهی را نشان می دهد. تغییر طیف چربیهای سرمی تا یک ماه پس از قطع مصرف مغز گردو در هر دو گروه هیپرلیپدمیک و نورمولیپیدمیک باقی ماند و متوسط مقادیر کلسترول, LDL-C, LDL-C/HDL-C هیچ موقع به مقادیر قبل از شروع مصرف مغز گردو نرسید. مصرف مغز گردو بر روی هیپرتری گلیسیریدمی اثر دوگانه ای دارد.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که مصرف مغز گردو اثرات مفیدی در تغییر طیف چربیهای سرمی دارد. در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی و مقدار مصرف متوسط 75 گرم در روز اثر آن مطلوب تر است. ادامه مصرف باز هم سطح چربیهای مضر را در خون کاهش می دهد و حتی یک ماه بعد از قطع مصرف مغز گردو نیز اثرات آن باقی می ماند. بنابراین پیشنهاد می شود که از مغز گردو می توان به عنوان داروی پایین آورنده کلسترول خون استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوه سلطانی، یوسف، امیراصفهانی، منوچهر، شایسته، محمدرضا، و دستگیری، سعید. (1383). اثرات مصرف مغز گردو بر مقدار لیپیدهای سرمی مردان نورمولیپیدمیک و هیپرلیپیدمیک. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 38(62)، 55-60. SID. https://sid.ir/paper/46694/fa

    Vancouver: کپی

    کوه سلطانی یوسف، امیراصفهانی منوچهر، شایسته محمدرضا، دستگیری سعید. اثرات مصرف مغز گردو بر مقدار لیپیدهای سرمی مردان نورمولیپیدمیک و هیپرلیپیدمیک. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1383؛38(62):55-60. Available from: https://sid.ir/paper/46694/fa

    IEEE: کپی

    یوسف کوه سلطانی، منوچهر امیراصفهانی، محمدرضا شایسته، و سعید دستگیری، “اثرات مصرف مغز گردو بر مقدار لیپیدهای سرمی مردان نورمولیپیدمیک و هیپرلیپیدمیک،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 38، no. 62، pp. 55–60، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/46694/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا