مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر همزمان تمرین استقامتی و مصرف سیر بر ترکیب بدن و نیمرخ چربی مردان جوان غیرفعال

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 59

چکیده

 زمینه و اهداف: بی تحرکی باعث تغییرات نامطلوب متابولیکی مانند اختلال در نیمرخ چربی می شود. با توجه به نتایج جداگانه و در بعضی موارد متناقض تمرینات استقامتی و مصرف سیر, تحقیق حاضر جهت بررسی تاثیر همزمان تمرین استقامتی و مصرف سیر بر ترکیب بدن و نیمرخ چربی در مردان جوان غیرفعال طراحی و اجرا شد.مواد و روش ها: سیوشش مرد جوان سالم و غیرفعال (30-20 سال) به صورت تصادفی به چهار گروه همگن شامل: 1) تمرین+ سیر, 2) سیر, 3) تمرین+ دارونما و 4) دارونما تقسیم شدند. تمامی آزمودنی ها به مدت چهار هفته روزانه دو عدد کپسول حاوی 500 میلی گرم پودر سیر (500 میلی گرم آلیسین) یا نشاسته (دارونما) مصرف کردند. آزمودنی های گروه های تمرین علاوه بر مصرف سیر یا دارونما, چهار جلسه در هفته با شدت 75 - 60% ضربان قلب بیشینه و به مدت 45 - 30 دقیقه به اجرای فعالیت استقامتی پرداختند. قبل و بعد از چهار هفته, اندازه گیری های ترکیب بدن و نمونه خون جهت اندازه گیری سطوح HDL-C, TG, TC, LDL-C از آزمودنی ها گرفته شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری (P£0.05) استفاده شد.یافته ها: تفاوت معنی داری در شاخص های ترکیب بدن و نیمرخ چربی پس از چهار هفته بین هیچ کدام از گروه ها مشاهده نشد (P>0.05). بر اساس نتایج تحقیق سطوح HDL-C تنها در گروه تمرین+ سیر پس از چهار هفته مصرف سیر همزمان با انجام تمرین استقامتی کاهش یافت (P<0.05).نتیجه گیری: در تحقیق حاضر مشاهده شد که مصرف سیر تاثیر معنی داری بر سطوح TG و LDL-C ندارد اما باعث بهبود سطوح HDL-C در گروه تمرین+ سیر شد. بنابراین, ممکن است مصرف سیر همزمان با فعالیت استقامتی منظم تاثیر مطلوبی بر نیمرخ چربی داشته باشد, اما برای اظهار نظر قطعی در این زمینه نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلامی، فرهاد، ابراهیم، خسرو، احمدی زاد، سجاد، دباغ نیکوخصلت، سعید، و رهبران، عادل. (1392). تاثیر همزمان تمرین استقامتی و مصرف سیر بر ترکیب بدن و نیمرخ چربی مردان جوان غیرفعال. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 35(1)، 53-59. SID. https://sid.ir/paper/46760/fa

    Vancouver: کپی

    غلامی فرهاد، ابراهیم خسرو، احمدی زاد سجاد، دباغ نیکوخصلت سعید، رهبران عادل. تاثیر همزمان تمرین استقامتی و مصرف سیر بر ترکیب بدن و نیمرخ چربی مردان جوان غیرفعال. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1392؛35(1):53-59. Available from: https://sid.ir/paper/46760/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد غلامی، خسرو ابراهیم، سجاد احمدی زاد، سعید دباغ نیکوخصلت، و عادل رهبران، “تاثیر همزمان تمرین استقامتی و مصرف سیر بر ترکیب بدن و نیمرخ چربی مردان جوان غیرفعال،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 35، no. 1، pp. 53–59، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/46760/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button