مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

964
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

253
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری آب آبیاری و آبشویی بر خصوصیات شیمیایی خاک و عملکرد گلرنک در منطقه اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 70

چکیده

 به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف شوری آب آبیاری و تیمار آبشویی بر خصوصیات شیمیایی خاک, عملکرد, اجزای عملکرد دانه گلرنگ و چگونگی تاثیر این دو تیمار بر جذب عناصر سدیم و پتاسیم در برگ های گلرنگ آزمایشی به صورت کرت های یکبار خرد شده و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال 1388 در ایستگاه تحقیقات زهکشی و اصلاح اراضی رودشت اصفهان انجام شد. تیمارهای طرح شامل سه کیفیت آب آبیاری با شوری های 3.35 (شاهد), 8.77 و 11.21 دسی زیمنس بر متر به عنوان کرت اصلی و دو تیمار آبشویی شامل بدون آبشویی و آبشویی بر اساس 75 درصد عملکرد محصول گلرنگ به عنوان کرت فرعی لحاظ شدند. نتایج حاصل از تجزیه شیمیایی خاک نشان داد تیمار آبشویی سبب کاهش مقدار SAR و میزان یون سدیم بخصوص تا عمق 30 سانتی متری خاک گردید. کاهش مقدار سدیم برای تیمار شوری 3.35 و 8.77 دسی زیمنس بر متر به ترتیب معادل 11.1 و 2.9 درصد بودند. در این آزمایش تیمار شوری آب آبیاری تاثیر معنی داری بر عملکرد دانه گلرنگ (رقم زاینده رود) داشت. با بالا رفتن میزان شوری از 3.35 به 11.21 دسی زیمنس بر متر از مقدار عملکرد دانه به میزان 67.4 درصد کاسته شد. عمده تاثیر شوری بر اجزای عملکرد دانه مربوط به میزان بیوماس تولیدی بود که در شوری 11.21 نسبت به 3.35 دسی زیمنس بر متر از کاهش 71.1 درصد برخوردار بود. تیمارآبشویی هر چند سبب افزایش عملکرد دانه گلرنگ گردید اما اثر متقابل شوری و تیمار آبشویی تنها بر میزان بیوماس تولیدی معنی دار بود. در شوری 11.21 نسبت به 3.35 دسی زیمنس بر متر به میزان 28.2 درصد از تجمع پتاسیم کاسته و به مقدار 63.5 درصد بر تجمع سدیم در برگ های گلرنگ افزوده شد. در این بین تیمار آبشویی و اثر متقابل شوری و آبشویی تاثیر معنی داری بر جذب این دو عنصر نداشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کمالی، الهه، شاه محمدی حیدری، زمان، حیدری، مصطفی، و فیضی، محمد. (1390). اثر شوری آب آبیاری و آبشویی بر خصوصیات شیمیایی خاک و عملکرد گلرنک در منطقه اصفهان. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(1)، 63-70. SID. https://sid.ir/paper/467800/fa

    Vancouver: کپی

    کمالی الهه، شاه محمدی حیدری زمان، حیدری مصطفی، فیضی محمد. اثر شوری آب آبیاری و آبشویی بر خصوصیات شیمیایی خاک و عملکرد گلرنک در منطقه اصفهان. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(1):63-70. Available from: https://sid.ir/paper/467800/fa

    IEEE: کپی

    الهه کمالی، زمان شاه محمدی حیدری، مصطفی حیدری، و محمد فیضی، “اثر شوری آب آبیاری و آبشویی بر خصوصیات شیمیایی خاک و عملکرد گلرنک در منطقه اصفهان،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 1، pp. 63–70، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/467800/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button