مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,020
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

456
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پیش تیمار اسمز و فراصوت بر برخی ویژگی های کیفی موز خشک شده به روش هوای داغ

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 272

چکیده

 موز یکی از مهم ترین میوه های گرمسیری از منظر اقتصادی و صنعتی می باشد. با این وجود موز میوه ای فسادپذیر بوده و قابل انجماد نمی باشد, لذا مهم ترین روش نگهداری آن خشک کردن است. استفاده از هوای داغ مرسوم ترین روش خشک کردن می باشد. با این وجود خشک کردن توسط هوای داغ انرژی بر بوده و درنتیجه مقرون به صرفه نیست. بنابراین استفاده از پیش تیمارهایی که سبب کاهش آب بافتی و سهولت انتقال جرم هنگام خشک کردن با هوا می شوند, بسیار مفید خواهد بود. استفاده از فرآیند آبگیری اسمزی یا امواج فراصوت به عنوان یک پیش تیمار قبل از خشک کردن, میتواند ضمن افزایش راندمان خشک کردن باعث کاهش هزینه نیز گردد. بنابراین در این تحقیق تاثیر فاکتورهای: نوع محلول اسمزی (گلوکز, ساکارز), مدت زمان غوطه وری در محلول اسمزی (30, 45 و 60 دقیقه), غلظت محلول اسمزی (30 و 50 درصد) و مدت زمان صوت دهی با امواج فراصوت (30, 20, 10 دقیقه) بر میزان از دست دادن آب, جذب مواد جامد, چروکیدگی, ضریب نفوذ رطوبت و رنگ نمونه ها در فرایند تلفیقی اسمزی - هوای داغ مورد بررسی قرار گرفت که بیشترین میزان از دست دادن آب و جذب مواد جامد و همچنین کم ترین میزان چروکیدگی در هنگام استفاده از محلول 50 درصد گلوکز در هر دو پیش تیمار به دست آمد. برخلاف کاربرد امواج فراصوت, استفاده از پیش تیمار آب گیری اسمزی, بر میزان مولفه های رنگی تصاویر نمونه های موز خشک شده موثر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهیدی، فخری، محبی، محبت، نوشاد، محمد، احتیاطی، احمد، و فتحی، میلاد. (1390). بررسی تاثیر پیش تیمار اسمز و فراصوت بر برخی ویژگی های کیفی موز خشک شده به روش هوای داغ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 7(4)، 263-272. SID. https://sid.ir/paper/468523/fa

    Vancouver: کپی

    شهیدی فخری، محبی محبت، نوشاد محمد، احتیاطی احمد، فتحی میلاد. بررسی تاثیر پیش تیمار اسمز و فراصوت بر برخی ویژگی های کیفی موز خشک شده به روش هوای داغ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛7(4):263-272. Available from: https://sid.ir/paper/468523/fa

    IEEE: کپی

    فخری شهیدی، محبت محبی، محمد نوشاد، احمد احتیاطی، و میلاد فتحی، “بررسی تاثیر پیش تیمار اسمز و فراصوت بر برخی ویژگی های کیفی موز خشک شده به روش هوای داغ،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 7، no. 4، pp. 263–272، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/468523/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button