مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

655
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامترهای رشد، خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 129

چکیده

 این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح مختلف اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامتر های رشد, تغذیه, ایمنی و خونی((RBC, MCV, HCT, MCHC, HB, WBC بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شده است. تعداد 630 بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 72/0± 55/16 گرم تهیه و به طور تصادفی در قالب هفت گروه با سه تکرار (هر تکرار 30 عدد ماهی) تقسیم به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. گروههای 1, 2 و 3 به ترتیب حاوی 2/0, 4/0 و 6/0 درصد اسیدی فایر سدیم دی فرمات(NDF) و گروههای 4, 5 و 6 حاوی 2/0, 4/0 و 6/0 درصد ترکیبی اسیدی فایرهای سدیم دی فرمات(NDF) (به میزان 1/0, 2/0 و 3/0 درصد) و اسید سیتریک (به میزان 1/0, 2/0 و 3/0 درصد) به نسبت برابر در جیره غذایی بودند. جیره گروه کنترل بدون اسیدی فایر بود. نتایج نشان داد اکثریت پارامترهای رشد (% BWI, CF, SGR, FCR, FER, PER) و خونی در گروه ها تغذیه شده با اسیدی فایر نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری داشتند (P<0. 05). کمترین ضریب تبدیل غذایی(FCR) با میزان 2/0± 1 در گروه 4 (2/0درصد ترکیبی سدیم دی فرمات(NDF) و اسید سیتریک) و بیشترین آن در گروه شاهد 17/0± 39/1 بود (P<0. 05). بیشترین میزان پارامترهای خونی ((RBC, MCHC, HCT, , HB, در گروه 5 بدون اختلاف معنی دار با گروه 4 (P>0. 05) و اختلاف معنی دار با گروه شاهد بود (P<0. 05). تعداد گلبولهای سفید تحت تاثیر اسیدی فایرها قرار نگرفتند و اختلاف معنی داری با گروه شاهد نداشتند (P>0. 05). پارامترهای ایمنی نشان داد پارامترهای پروتئین کل, IgM سرم, قدرت باکتری کشی سرم در گروه 4 با تاثیر مثبت استفاده اسیدی فایر در خوراک نسبت به گروه شاهد قرار گرفته اند (P<0. 05). افزودن ترکیبی اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید به میزان 2/0 درصد (گروه 4) به جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان سبب بهبود پارامترهای رشد و ایمنی می گردد و تاثیر مثبتی بر کاهش ضریب تبدیل غذایی(FCR) دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، محمدجواد، رجب زاده قطرمی، ابراهیم، سلطانی، مهدی، قائدی، علیرضا، و علیشاهی، مجتبی. (1399). اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامترهای رشد, خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(1 )، 117-129. SID. https://sid.ir/paper/4699/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی محمدجواد، رجب زاده قطرمی ابراهیم، سلطانی مهدی، قائدی علیرضا، علیشاهی مجتبی. اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامترهای رشد, خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(1 ):117-129. Available from: https://sid.ir/paper/4699/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد محمدی، ابراهیم رجب زاده قطرمی، مهدی سلطانی، علیرضا قائدی، و مجتبی علیشاهی، “اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامترهای رشد, خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین (Oncorhynchus mykiss)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 1 ، pp. 117–129، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4699/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا