مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

395
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی جو بر تغییرات آنزیمهای گوارشی و کبدی در بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 121

چکیده

 اثرات جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی جو بر تغییرات آنزیم های گوارشی و کبدی در جیره غذایی بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) با وزن اولیه 1/1± 53/16 گرم, طی یک پژوهش 8 هفته ای و در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار, هر یک با 3 تکرار بررسی گردید. جیره شاهد (فاقد کنسانتره پروتئینی جو) و 4 جیره حاوی سطوح (25, 50, 75, 100 درصد) کنسانتره پروتئینی جو بودند. در پایان دوره آزمایش, میزان آنزیم آلکالین فسفاتاز (ALP), آنزیم آسپارتات (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) سرم تیمار های آزمایشی مختلف, تفاوت معنی داری را به لحاظ آماری نشان دادند (05/0>p), اما در میزان لاکتات دهیدروژناز (LDH) بین تیمار های آزمایشی مختلف تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p). در ماهیان تغذیه شده با جیره های آزمایشی تا سطح 50 درصد جایگزینی میزان فعالیت آنزیم تریپسین و آلکالین فسفاتاز نسبت به تیمار شاهد اختلاف معنی داری نشان ندادند (05/0p). آنزیم های گوارشی در سطوح بالای جایگزینی کاهش یافت. ولی در سطوح متوسط جایگزینی اثرات کمتری در آنزیم های پانکراسی مشاهده شد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر می توان اذعان نمود, که کنسانتره پروتئینی جو تا سطح 50 درصد جیره برای ماهی آزاد دریای خزر قابل تحمل است. اما وقتی که از این حد بالاتر رود, احتمالاً با افزایش مقدار مواد ضد تغذیه ای و به دنبال آن کاهش جذب مواد مغذی, کاهش مقبولیت و پذیرش غذا و اثرات نامطلوب را بر رشد بدنبال خواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع تبار، امینه، اورجی، حسین، یگانه، سکینه، و کرامت، عبدالصمد. (1398). اثرات جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی جو بر تغییرات آنزیمهای گوارشی و کبدی در بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 28(6 )، 111-121. SID. https://sid.ir/paper/4720/fa

    Vancouver: کپی

    زارع تبار امینه، اورجی حسین، یگانه سکینه، کرامت عبدالصمد. اثرات جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی جو بر تغییرات آنزیمهای گوارشی و کبدی در بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛28(6 ):111-121. Available from: https://sid.ir/paper/4720/fa

    IEEE: کپی

    امینه زارع تبار، حسین اورجی، سکینه یگانه، و عبدالصمد کرامت، “اثرات جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی جو بر تغییرات آنزیمهای گوارشی و کبدی در بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 28، no. 6 ، pp. 111–121، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4720/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا