مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,173
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

851
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی مواد غذایی به گونه های فوزاریوم مولد مایکوتوکسین های تریکوتیسین در تبریز

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 94

چکیده

 زمینه و اهداف: گونه های مختلف جنس فوزاریوم مولد مایکوتوکسین های متعددی (حدود 70 ترکیب) می باشند که به تریکوتیسین ها موسوم بوده و مشهورترین آنها که از نظر بهداشت مواد غذایی, ایجاد مایکوتوکسیکوز اولیه  و ثانویه در انسان و حیوان, کاربرد تسلیحاتی به عنوان جنگ افزار بیولوژیک و... اهمیت دارند, شامل ترکیباتی موسوم به HT-2, T-2, FUS-X و DON, NIV, NEO, DAS می باشند. این مطالعه با توجه به اهمیت بهداشتی ورود مایکوتوکسین های گروه تریکوتیسین به زنجیره غذایی جامعه انسانی و عوارض سوء گسترده آن انجام پذیرفت.روش بررسی: در این بررسی با نمونه برداری, انجام آزمایش مستقیم میکروسکوپی و کشت از ضایعات قارچی مواد غذایی نظیر کدو, خیار, گوجه فرنگی, نخود, بادمجان, سیب و گلابی در محیط های کشت اختصاصی, آلودگی این مواد به گونه های مختلف فوزاریوم های مولد مایکوتوکسین های متعدد مورد مطالعه قرار گرفت.یافته ها: در این بررسی آلودگی محصولات غذایی مورد مطالعه به چهار نوع از فوزاریوم های مولد انواع مایکوتوکسین ها, شامل واریته های لاتیتیوم و موری از گونه فوزاریوم لاتیتیوم و واریته های سیسریس و توبروسی گونه فوزاریوم اگزیسپوروم مشخص گردید.نتیجه گیری: این مطالعه با توجه به نتایج حاصله و مباحث مطروحه در آن, لزوم اندازه گیری کمی مقادیر مایکوتوکسین های حاصل از فوزاریوم ها در مواد غذایی, وضع مقررات بهداشتی برای تعیین حد مجاز این گروه از توکسین ها در مواد غذایی, توجه متخصصین بهداشت عمومی و تغذیه را به موضوع مطرح می نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی، عبدالحسن، و نیکنام، غلامرضا. (1385). بررسی آلودگی مواد غذایی به گونه های فوزاریوم مولد مایکوتوکسین های تریکوتیسین در تبریز. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 28(2)، 91-94. SID. https://sid.ir/paper/47217/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی عبدالحسن، نیکنام غلامرضا. بررسی آلودگی مواد غذایی به گونه های فوزاریوم مولد مایکوتوکسین های تریکوتیسین در تبریز. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1385؛28(2):91-94. Available from: https://sid.ir/paper/47217/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسن کاظمی، و غلامرضا نیکنام، “بررسی آلودگی مواد غذایی به گونه های فوزاریوم مولد مایکوتوکسین های تریکوتیسین در تبریز،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 28، no. 2، pp. 91–94، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47217/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button