مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ویتامین های E, C و –β کاروتن بر آسیب DNA ناشی از آهن در سلول های Caco-2

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 37

کلیدواژه

آزمون Comet، آسيب DNA، ويتامين هاي EQ3
C و–b کاروتنQ3

چکیده

 زمینه و اهداف: نقش آهن و ویتامین های آنتی اکسیدان برروی DNA به خوبی شناخته شده نیست. لذا مطالعه اخیر جهت تعیین نقش آهن (Fe +3) به تنهایی و یا همراه با نیتریلوتری استیک اسید (Nitrilotriacetic Asid, NTA) در آسیب رسانی به DNA و اثر ویتامین های E, C و–b کاروتن بر آسیب DNA ناشی از آهن  انجام گرفت.روش بررسی: سلول های Caco-2, مدل سلول های مخاط روده, با مقادیر مختلف آهن Fe +3 (560- 0 میکرومول در لیتر) به تنهایی یا همراه با NTA برای 0.5 ساعت در انکوباتور قرار داده شدند. سپس با استفاده از روش Comet میزان آسیب DNA اندازه گیری شد. برای مرحله دوم مطالعه سلول ها با یک مقدار ثابت از آهن (160 میکرومول در لیتر) و NTA همراه با مقادیر مختلف از ویتامین های C (320- 0 میکرو مول در لیتر), E (320- 0 میکرومول در لیتر) و –b کاروتن (12- 0 میکرومول در لیتر) در انکوباتور قرار داده شده و میزان آسیب DNA دوباره اندازه گیری شد.یافته ها: مطالعه نشان داد آهن (به صورت Fe +3) به تنهایی اثری در آسیب رسانی به DNA ندارد ولی همراه با NTA در مقادیر بیش از 160 میکرومول باعث آسیب معنی دار در DNA می شود. ویتامین های C و E در دوزهای کم ( به ترتیب: 2.5 و 10- 2.5 میکرومول در لیتر) باعث کاهش آسیب DNA ناشی از آهن می شدند. –b کاروتن اثری در کاهش آسیب DNA ناشی از آهن نداشت. هر سه ویتامین در غلظت های بالاتر باعث افزایش آسیب DNA می شدند (p<0.05).نتیجه گیری: در مدل سلول های Caco-2, آهن محلول از یک غلظت بالاتر باعث ایجاد آسیب در DNA می شود. وجود مقادیر زیاد ویتامین های آنتی اکسیدان همراه آهن, باعث تشدید اثر آهن در تخریب DNA می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورقاسم گرگری، بهرام، حامدبهزاد، مهدیه، صفاییان، عبدالرسول، و آندرسون، دیانا. (1385). اثر ویتامین های E, C و –β کاروتن بر آسیب DNA ناشی از آهن در سلول های Caco-2. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 28(2)، 31-37. SID. https://sid.ir/paper/47221/fa

    Vancouver: کپی

    پورقاسم گرگری بهرام، حامدبهزاد مهدیه، صفاییان عبدالرسول، آندرسون دیانا. اثر ویتامین های E, C و –β کاروتن بر آسیب DNA ناشی از آهن در سلول های Caco-2. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1385؛28(2):31-37. Available from: https://sid.ir/paper/47221/fa

    IEEE: کپی

    بهرام پورقاسم گرگری، مهدیه حامدبهزاد، عبدالرسول صفاییان، و دیانا آندرسون، “اثر ویتامین های E, C و –β کاروتن بر آسیب DNA ناشی از آهن در سلول های Caco-2،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 28، no. 2، pp. 31–37، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47221/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button