مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

140
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف تریتیکاله و جو بدون پوشینه بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 70

چکیده

 تحقیق حاضر به منظور بررسی سطوح مختلف تریتیکاله و جو بدون پوشینه در جیره جوجه های گوشتی بر شاخص های عملکرد تولیدی, بازدهی لاشه و فراسنجه های خونی مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش, از 525 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی, در 7 تیمار و با 5 تکرار و 15 جوجه در هر واحد آزمایشی, به مدت 42 روز استفاده شد. تیمارها شامل جیره شاهد حاوی ذرت (C), 15 درصد جایگزینی جو بدون پوشینه با ذرت در جیره (B1), 30 درصد جایگزینی جو بدون پوشینه با ذرت در جیره (B2), 45 درصد جایگزینی جو بدون پوشینه با ذرت در جیره (B3), 20 درصد جایگزینی تریتیکاله با ذرت در جیره (T1), 40 درصد جایگزینی تریتیکاله با ذرت در جیره (T2), 60 درصد جایگزینی تریتیکاله با ذرت در جیره (T3) بود. همه جیره ها دارای انرژی قابل متابولیسم و درصد پروتئین خام یکسان و بر اساس توصیه های انجمن ملی تحقیقات طیور آمریکا بودند. میانگین وزن هفتگی, خوراک مصرفی, افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک در طی دوره آغازین, رشد و کل دوره محاسبه گردید.نتایج آزمایش فوق نشان داد که با افزایش میزان جو بدون پوشینه و تریتیکاله در جیره طیور گوشتی, میزان مصرف خوراک طی دوره آغازین و کل کاهش نشان داد (P<0.05). در دوره های رشد و کل دوره, سطح 30 درصد جو بدون پوشش و سطح 20 درصد تریتیکاله اختلاف معنی داری با گروه شاهد به لحاظ افزایش وزن روزانه نداشتند (P>0.05). مصرف سطوح بالاتر هر دو غله کاهش معنی داری را در افزایش وزن روزانه نسبت به گروه شاهد باعث شد (P<0.05). ضریب تبدیل خوراک جوجه های مصرف کننده جیره های حاوی جو بدون پوشینه و تریتیکاله با افزایش سطح استفاده نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. بهترین ضریب تبدیل مربوط به سطح 15درصد جو بدون پوشینه و سطح 20 درصد تریتیکاله بود (P<0.05). چربی حفره بطنی و درصد اجزای لاشه (به جزء درصد ران) تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت (P>0.05). غلظت تری گلیسرید و اوره سرم خون تحت تاثیر جیره ها قرار نگرفت (P>0.05). تفاوت غلظت گلوکز سرم خون جوجه ها با مصرف جیره های مختلف معنی دار گردید و سطح 15 درصد درصد جو کمترین میزان را نشان داد (P>0.05). با توجه به نتایج حاصله از تحقیق فوق, جایگزینی جو بدون پوشینه و تریتیکاله با ذرت تا سطح 30 درصد و 20 درصد به ترتیب, در جیره غذایی جوجه های گوشتی اختلاف معنی داری را از نظر عملکرد با جیره شاهد نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فروغی، علیرضا، یعقوب فر، اکبر، صالح، حسن، و حسابی نامقی، علیرضا. (1393). تاثیر سطوح مختلف تریتیکاله و جو بدون پوشینه بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، -(102)، 60-70. SID. https://sid.ir/paper/472448/fa

    Vancouver: کپی

    فروغی علیرضا، یعقوب فر اکبر، صالح حسن، حسابی نامقی علیرضا. تاثیر سطوح مختلف تریتیکاله و جو بدون پوشینه بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1393؛-(102):60-70. Available from: https://sid.ir/paper/472448/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا فروغی، اکبر یعقوب فر، حسن صالح، و علیرضا حسابی نامقی، “تاثیر سطوح مختلف تریتیکاله و جو بدون پوشینه بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. -، no. 102، pp. 60–70، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/472448/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button