مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

416
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط میان سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D با فعالیت برخی فراسنج های آنتی اکسیدانی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با افراد سالم

صفحات

 صفحه شروع 502 | صفحه پایان 513

چکیده

 مقدمه: دیابت, یک اختلال متابولیکی است که با افزایش تولید رادیکال های آزاد و ایجاد استرس اکسیداتیو همراه است. مطالعه روی مدل های حیوانی مبتلا به دیابت و کشت سلول های سرطانی نشان داده اند که ویتامین D می تواند نقش آنتی اکسیدانی داشته باشد. تاکنون مطالعه ای به بررسی این ارتباط در بیماران دیابتی و افراد سالم نپرداخته است.روش ها: این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 180 نفر (95 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 و 85 فرد سالم) انجام گرفت. متغیرهای سن, جنس, نمایه توده بدنی, سطح سرمی 25 (OH) D, کلسیم, فسفر, پاراتورمون, فعالیت آنزیم های گلوتاتیون ردوکتاز (GR), گلوتاتیون پراکسیداز (GSH-Px), سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) اندازه گیری و ارتباط بین سطح سرمی (OH) D 25 و فعالیت هر یک از فراسنج های آنتی اکسیدانی تحلیل گردید.یافته ها: در این مطالعه, 82.1 درصد افراد دیابتی و 75.6 درصد افراد سالم دچار کمبود یا ناکفایتی وضعیت ویتامین D بودند. در بیماران دیابتی, فعالیت آنزیم های GR و GSH-Px بالاتر و فعالیت آنزیم SOD پایین تر از افراد سالم بود. در بیماران دیابتی ارتباط مستقیمی و در افراد سالم ارتباط معکوسی بین میانگین سطح سرمی 25 (OH) D و فعالیت آنزیم های SOD, GR وGSH-PX  مشاهده شد. سطح سرمی (OH) D 25 و TAC در هر دو گروه ارتباط مستقیمی داشت. در مقایسه دو گروه بیماران دیابتی و افراد سالم, ارتباط بین سطح سرمی25 (OH) D  و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی معنی دار نبود.نتیجه گیری: ویتامینD  در بیماران دیابتی و افراد سالم سبب تعدیل فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی می شود و تایید نقش آن به عنوان یک آنتی اکسیدان نیاز به مطالعات بیشتر دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری، احسانه، جلالی، محمود، ساعدی، احمد، جزایری، سیدابوالقاسم، و رحیمی، عباس. (1390). ارتباط میان سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D با فعالیت برخی فراسنج های آنتی اکسیدانی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با افراد سالم. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 10(5 (پیاپی 39))، 502-513. SID. https://sid.ir/paper/475634/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری احسانه، جلالی محمود، ساعدی احمد، جزایری سیدابوالقاسم، رحیمی عباس. ارتباط میان سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D با فعالیت برخی فراسنج های آنتی اکسیدانی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با افراد سالم. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1390؛10(5 (پیاپی 39)):502-513. Available from: https://sid.ir/paper/475634/fa

    IEEE: کپی

    احسانه طاهری، محمود جلالی، احمد ساعدی، سیدابوالقاسم جزایری، و عباس رحیمی، “ارتباط میان سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D با فعالیت برخی فراسنج های آنتی اکسیدانی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در مقایسه با افراد سالم،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 10، no. 5 (پیاپی 39)، pp. 502–513، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/475634/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button