مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

13,672
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و یسکوزیتة خون و فاکتورهای مهم مربوطه در بیماران دیابتی با عوارض قلبی عروقی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 51

چکیده

 زمینه و اهداف: دیابت شیرین شایعترین بیماری آندوکرینی است که دارای عوارض متعددی بوده که مهمترین آنها, عوارض قلبی عروقی است که علت اصلی مرگ و میر بیماران دیابتی می باشد. یکی از عواملی که میکروسیرکولاسیون را مختل می کند و در میکروآنژیوپاتی دیابتی موثر است, ویسکوزیته خون می باشد.روش بررسی: بررسی حاضر که بر روی 13 بیمار دیابتی مذکر بـا سن (60-46) با عوارض قلبی و 10 نفر مرد نرمال در همان سن انجام گرفته, ویسکوزیته خون کامل و پلاسما اندازه گیری شده است. فاکتورهای دیگری نظیر قند, فیبرینوژن, پروتیین تام, آلبومین و هماتوکریت که می توانند بر روی ویسکوزیته موثر واقع شوند نیز اندازه گیری شدند.یافته ها: نتایج به دست آمده نشان دادند که ویسکوزیته خون کامل اختلاف معنی داری(p<0.01)  را نشان می دهد. به جز آلبومین بقیه فاکتورها در افراد دیابتی نسبت به افراد کنترل افزایش داشت. مقدار آلبومین در افراد دیابتی نسبت به افراد کنترل کمتر بود اما این اختلافها فقط در مورد قند و فیبرینوژن معنی دار بود (p<0.001) و بقیه فاکتورها اختلاف معنی داری را نشان ندادند. نتیجه گیری: به نظر می رسد علت افزایش ویسکوزیته خون کامل در بررسی حاضر, تغییر در ترکیب پلاسما (افزایش قند و فیبرینوژن) و اثر آنها در افزایش توده شدن گلبولهای قرمز و کاهش توانایی تغییر شکل آنها باشد .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی نقده، مصطفی، ابراهیمی، هادی، عطارجعفری، مهین، و سلیمی خلیق، حمید. (1381). بررسی و یسکوزیتة خون و فاکتورهای مهم مربوطه در بیماران دیابتی با عوارض قلبی عروقی . مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 36(53)، 47-51. SID. https://sid.ir/paper/47619/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی نقده مصطفی، ابراهیمی هادی، عطارجعفری مهین، سلیمی خلیق حمید. بررسی و یسکوزیتة خون و فاکتورهای مهم مربوطه در بیماران دیابتی با عوارض قلبی عروقی . مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1381؛36(53):47-51. Available from: https://sid.ir/paper/47619/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی محمدی نقده، هادی ابراهیمی، مهین عطارجعفری، و حمید سلیمی خلیق، “بررسی و یسکوزیتة خون و فاکتورهای مهم مربوطه در بیماران دیابتی با عوارض قلبی عروقی ،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 36، no. 53، pp. 47–51، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47619/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button