مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,336
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری و مقایسه سطح فعالیت برخی آنزیمهای گوارشی در لارو ماهی آزاد دریای خزر و ماهی قزل آلای رنگین کمان در مرحله شروع تغذیه خارجی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 80

چکیده

 به منظور تعیین قدرت هضمی لاروها در ماهی آزاد دریای خزر و قزل آلای رنگین کمان, فعالیت آنزیمهای گوارشی پپسین, تریپسین, کیموتریپسین, آلفا - آمیلاز, لیپاز و فسفاتاز قلیایی در زمان جذب 2.3 کیسه زرده و جذب کامل آن مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که در قزل آلای رنگین کمان با جذب 2.3 کیسه زرده فعالیت آنزیمهای مورد مطالعه نسبت به ماهی آزاد بیشتر بوده و بلحاظ آماری اختلاف معنی داری داشتند (P<0.05). در زمان جذب کامل کیسه زرده سطح فعالیت آنزیمهای پپسین, تریپسین, آلفا - آمیلاز, لیپاز و فسفاتاز قلیایی در ماهی آزاد نسبت به قزل آلای رنگین کمان بیشتر بود, ولی فعالیت آنزیمهای پپسین, تریپسین, لیپاز و فسفاتاز قلیایی در دو گونه ماهی بلحاظ آماری اختلاف معنی داری نداشت (P>0.05) و فعالیت آنزیم آلفا - آمیلاز در دو گونه ماهی اختلاف آماری معنی داری را نشان داد (P<0.05). فعالیت آنزیم کیموتریپسین در زمان جذب کامل کیسه زرده در ماهی آزاد نسبت به قزل آلای رنگین کمان کمتر بود ولی از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشت (P>0.05). از نظر زمان شروغ غذادهی بررسی ها نشان داد که سطح فعالیت آنزیمهای پپسین, تریپسین, کیموتریپسین و فسفاتاز قلیایی در قزل آلای رنگین کمان بیشتر از ماهی آزاد بود, ولی بین دو گونه, فعالیت آنزیم پپسین اختلاف معنی داری نشان نداد (P>0.05) و آنزیمهای تریپسین, کیموتریپسین و فسفاتاز قلیایی اختلاف آماری معنی داری را نشان دادند (P<0.05). فعالیت آنزیم آلفا - آمیلاز در قزل آلای رنگین کمان کمتر از ماهی آزاد بود و بلحاظ آماری اختلاف بین آنها معنی داری نبود (P>0.05). سطح فعالیت آنزیم لیپاز در هر دو گونه برابر بود. بالا بودن فعالیت آنزیمی در ماهی قزل آلای رنگین کمان نسبت به ماهی آزاد در زمان جذب 2.3 کیسه زرده میتواند نشانگر آن باشد که ماهی قزل آلای رنگین کمان توانایی بیشتری در هضم مواد غذایی در این مرحله دارد و یکی از دلایل دریافت نکردن مناسب غذا توسط ماهی آزاد در این مرحله نیز می تواند بعلت پایین بودن فعالیت آنزیمی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، عباس، حاجی مرادلو، عبدالمجید، مدنی، رسول، فرهنگی، مهرداد، و ویلکی، امیرسعید. (1386). اندازه گیری و مقایسه سطح فعالیت برخی آنزیمهای گوارشی در لارو ماهی آزاد دریای خزر و ماهی قزل آلای رنگین کمان در مرحله شروع تغذیه خارجی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 16(3)، 73-80. SID. https://sid.ir/paper/4777/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی عباس، حاجی مرادلو عبدالمجید، مدنی رسول، فرهنگی مهرداد، ویلکی امیرسعید. اندازه گیری و مقایسه سطح فعالیت برخی آنزیمهای گوارشی در لارو ماهی آزاد دریای خزر و ماهی قزل آلای رنگین کمان در مرحله شروع تغذیه خارجی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1386؛16(3):73-80. Available from: https://sid.ir/paper/4777/fa

    IEEE: کپی

    عباس زمانی، عبدالمجید حاجی مرادلو، رسول مدنی، مهرداد فرهنگی، و امیرسعید ویلکی، “اندازه گیری و مقایسه سطح فعالیت برخی آنزیمهای گوارشی در لارو ماهی آزاد دریای خزر و ماهی قزل آلای رنگین کمان در مرحله شروع تغذیه خارجی،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 16، no. 3، pp. 73–80، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4777/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا