مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,335
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط دیابت بارداری و الگوهای غذایی

صفحات

 صفحه شروع 309 | صفحه پایان 320

چکیده

 مقدمه: ترکیب برنامه غذایی اثر مهمی بر فعالیت انسولین در طی بارداری دارد. با این حال بیشتر مطالعات به نقش هر یک از مواد مغذی در دیابت بارداری پرداخته اند. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط دیابت بارداری با الگوهای غذایی قبل از بارداری انجام شد.روش ها: در این مطالعه 123 مادر باردار مبتلا به دیابت بارداری در گروه مورد و 269 مادر باردار سالم در گروه شاهد بررسی شدند. اطلاعات برنامه غذایی یک سال قبل بارداری این افراد از طریق تکمیل پرسشنامه بسامد خوراک جمع آوری شد.یافته ها: توسط روش آنالیز عاملی, دو الگوی غذایی به دست آمد. الگوی غذایی سالم با مصرف بالاتر روغن های مایع, حبوبات, مغزها, میوه ها, مرغ و ماهی, غلات کامل و غلات تصفیه و الگوی غذایی غربی با مصرف بالای شیرینی ها, مربا و کمپوت, مایونز, نوشابه ها, میان وعده های شور, چربی های جامد, لبنیات پرچرب, سیب زمینی, اعماء و احشا, تخم مرغ, گوشت قرمز, غذاهای آماده, چای و قهوه شناسایی شد. امتیاز حاصله در هر الگو بر اساس میانه تقسیم بندی شد. امتیاز بالاتر در الگوی غذایی غربی (دسته بالاتر از میانه) با افزایش خطر ابتلا به دیابت بارداری ارتباط مثبت نشان داد (CI: 1.27 -3.04 %95, OR= 1.97). این نسبت پس از تعدیل اثر عوامل مخدوشگر همچنان معنادار بود (CI: 1.40 -2.72 %95, OR= 1.68).نتیجه گیری: در این مطالعه ارتباط مثبت الگوی غذایی غربی با افزایش خطر دیابت بارداری مشاهده شد. به نظر می رسد با تغییر در الگوهای غذایی بتوان خطر دیابت بارداری را به ویژه در زنانی که الگوی غذایی غربی مصرف می کنند, کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آخوندان، مهدیه، میرمیران، پروین، رشیدخانی، بهرام، و اصغری، گلاله. (1390). بررسی ارتباط دیابت بارداری و الگوهای غذایی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 11(3 (پیاپی 43))، 309-320. SID. https://sid.ir/paper/478152/fa

    Vancouver: کپی

    آخوندان مهدیه، میرمیران پروین، رشیدخانی بهرام، اصغری گلاله. بررسی ارتباط دیابت بارداری و الگوهای غذایی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1390؛11(3 (پیاپی 43)):309-320. Available from: https://sid.ir/paper/478152/fa

    IEEE: کپی

    مهدیه آخوندان، پروین میرمیران، بهرام رشیدخانی، و گلاله اصغری، “بررسی ارتباط دیابت بارداری و الگوهای غذایی،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 11، no. 3 (پیاپی 43)، pp. 309–320، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/478152/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button