مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

933
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

490
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پتانسیل چند ماده طبیعی جامد در تولید کنیدی قارچ بیمارگر حشرات، (Beauveria bassiana (Ascomycota, Cordycipitaceae

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 در این تحقیق, محیط های غذایی گندم, آرد گندم, سبوس گندم, آرد برنج, سبوس برنج, شلتوک برنج, ارزن و آرد ذرت در قالب یک طرح کاملا تصادفی برای تولید کنیدی های هوایی جدایه های Beauveria bassiana EUT105 و B. bassiana EUT116 به روش سامانه دو فازی مایع-جامد مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در هر دو جدایه بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود دارد. سبوس گندم با میانگین تولید 1010×2.3 و شلتوک برنج با میانگین تولید کنیدی 109×1.5 به ازای هر گرم محیط غذایی برای جدایهB. bassiana EUT105 , به ترتیب بیشترین و کمترین میزان تولید کنیدی را داشتند. برای جدایهB. bassiana EUT116 , سبوس گندم و ارزن با میانگین تولید 109×6.1 و 108×8 کنیدی بیشترین میزان تولید کنیدی را به خود اختصاص داد. محیط های شلتوک برنج و ارزن, کمترین مقدار تولید کنیدی به ازای هر گرم محیط غذایی, به ترتیب بیشترین و کمترین میزان تولید کنیدی را به خود اختصاص دادند. در گام بعدی, ملاس چغندرقند و آب پنیر در مقادیر مختلف به عنوان مکمل های غذایی به محیط های ساده فوق افزوده شد. نتایج تجزیه واریانس داده های این مرحله نیز نشان داد که در هر دو جدایه بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود دارد و افزودن آب پنیر موجب افزایش تولید شده ولی افزودن ملاس در تولید کنیدی در مقایسه با محیط های شاهد, تغییر معنی داری ندارد. بیشترین و کمترین تولید کنیدی برای جدایه های B. bassiana EUT105 وB. bassiana EUT116 , به ترتیب مربوط به سبوس گندم همراه با آب پنیر با میانگین تولید 1010×5 و 1010×4.6, و آرد برنج همراه با ملاس با تولید 108×1.5 و 108×6 کنیدی در هر گرم محیط غذایی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بنامولایی، پریسا، طلایی حسنلویی، رضا، عسکری، حسن، و خرازی پاکدل، عزیز. (1389). بررسی پتانسیل چند ماده طبیعی جامد در تولید کنیدی قارچ بیمارگر حشرات, (Beauveria bassiana (Ascomycota, Cordycipitaceae. نامه انجمن حشره شناسی ایران، 30(2 (پیاپی 47))، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/47981/fa

    Vancouver: کپی

    بنامولایی پریسا، طلایی حسنلویی رضا، عسکری حسن، خرازی پاکدل عزیز. بررسی پتانسیل چند ماده طبیعی جامد در تولید کنیدی قارچ بیمارگر حشرات, (Beauveria bassiana (Ascomycota, Cordycipitaceae. نامه انجمن حشره شناسی ایران[Internet]. 1389؛30(2 (پیاپی 47)):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/47981/fa

    IEEE: کپی

    پریسا بنامولایی، رضا طلایی حسنلویی، حسن عسکری، و عزیز خرازی پاکدل، “بررسی پتانسیل چند ماده طبیعی جامد در تولید کنیدی قارچ بیمارگر حشرات, (Beauveria bassiana (Ascomycota, Cordycipitaceae،” نامه انجمن حشره شناسی ایران، vol. 30، no. 2 (پیاپی 47)، pp. 1–15، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47981/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا