مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تفاوت در شاخص های زیستی مرتبط با افزایش جمعیت در تعدادی از ژنوتیپ های اسکاتلندی شته سبز هلو (Myzus persicae)، ناقل اصلی ویروس برگ قاشقی سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 160

چکیده

 کلون های مختلف شته سبز هلو (Myzus persicae), ناقل اصلی ویروس برگ قاشقی سیب زمینی, در تولید مثل, سازگاری روی میزبان, مقاومت به حشره کش ها و انتقال ویروس متفاوت هستند. در این بررسی شاخص های زیستی مهم مرتبط با افزایش جمعیت درپنج ژنوتیپ مهم اسکاتلندی شته سبز هلو شامل ژنوتیپ های A, B, C, J, و I مورد ارزیابی قرار گرفتند. ژنوتیپ های مورد بررسی به روش انگشت نگاری جدا کننده های بین ژنی دی.ان.ای ریبوزومی (ribosomal DNA intergenic spacer fingerprinting) متمایز شده اند. شاخص های زیستی مورد ارزیابی شامل: مدت زمان تولد تا بلوغ, تولید روزانه پوره, مدت زمان تولید پوره, تولید کل پوره و طول عمر هر ژنوتیپ بود. این شاخص ها با قرار دادن پوره های سن چهارم هر ژنوتیپ روی برگ های بریده کلزا و سیب زمینی به عنوان میزبان اندازه گیری شدند. تعداد پوره های تولید شده توسط هر یک از شته های مورد بررسی به طور روزانه شمارش شده و از روی برگ ها حذف می شدند. این شمارش و ثبت تا زمان مرگ هر شته ادامه داشت. مدت زمان تولد تا بلوغ هر ژنوتیپ نیز با قرار دادن یک پوره یک روزه روی برگ های بریده گیاهان مذکور و ثبت مدت زمانی که به بلوغ می رسیدند تعیین شد. نتایج تفاوت های معنی داری را بین شاخص های زیستی ژنوتیپ های مورد بررسی آشکار نمودند. ژنوتیپ A یکی از مولد ترین ژنوتیپ ها روی هر دو میزبان و ژنوتیپ B روی سیب زمینی ازمولد ترین ژنوتیپ ها بود. این دو ژنونیپ هم چنین نسبت به سایرین در برابر حشره کش ها مقاوم تر و ناقلین موثرتری برای ویروس برگ قاشقی سیب زمینی هستند. بنابراین وجود چنین ژنوتیپ های بسیار مولد, با کارائی بالای انتقال ویروس و مقاوم به حشره کش ها می تواند خطری بالقوه در گسترش این ویروس باشند. این امر ضرورت شناسایی ژنوتیپ های مختلف شته سبز هلو و دیدبانی مداوم ترکیب جمعیتی ژنوتیپ های مختلف آن را از نظر مقاومت به حشره کش ها, کارائی انتقال ویروس و توانائی افزایش جمعیت در هر منطقه مشخص می سازد. .اصل مقاله به صورت متن کامل انگلیسی, در بخش انگلیسی قابل رویت است

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیکان، جعفر، فینتون، برایان، و بارکر، هیو. (1391). تفاوت در شاخص های زیستی مرتبط با افزایش جمعیت در تعدادی از ژنوتیپ های اسکاتلندی شته سبز هلو (Myzus persicae), ناقل اصلی ویروس برگ قاشقی سیب زمینی. بیماریهای گیاهی، 48(4 (پیاپی 192))، 155-160. SID. https://sid.ir/paper/48113/fa

    Vancouver: کپی

    نیکان جعفر، فینتون برایان، بارکر هیو. تفاوت در شاخص های زیستی مرتبط با افزایش جمعیت در تعدادی از ژنوتیپ های اسکاتلندی شته سبز هلو (Myzus persicae), ناقل اصلی ویروس برگ قاشقی سیب زمینی. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1391؛48(4 (پیاپی 192)):155-160. Available from: https://sid.ir/paper/48113/fa

    IEEE: کپی

    جعفر نیکان، برایان فینتون، و هیو بارکر، “تفاوت در شاخص های زیستی مرتبط با افزایش جمعیت در تعدادی از ژنوتیپ های اسکاتلندی شته سبز هلو (Myzus persicae), ناقل اصلی ویروس برگ قاشقی سیب زمینی،” بیماریهای گیاهی، vol. 48، no. 4 (پیاپی 192)، pp. 155–160، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48113/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button