مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,433
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ردیابی عوامل پوسیدگی نرم و ساق سیاه سیب زمینی در استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 162

چکیده

 به منظور ردیابی و شناسایی عوامل پوسیدگی نرم و ساق سیاه سیب زمینی در استان اصفهان, طی سال های 82-83 از غده و ساقه های سیب زمینی دارای علایم پوسیدگی نرم همراه با سیاه شدگی بافت نمونه برداری شد و تعداد 54 جدایه باکتریایی به دست آمد. بر اساس ویژگی های ریخت شناسی, فیزیولوژیکی, بیوشیمیایی و نیز فعالیت پکتولیتیکی, 43 جدایه به عنوان Dickeya chrysanthemi (Dch) شناخته شدند. تعداد 11 جدایه دیگر به لحاظ بعضی خصوصیات متفاوت بیوشیمیایی به عنوان زیر گونه Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum (Pcc)  شناسایی گردیدند, ولی هیچ کدام از آنها P. atrosepticum (Pa) تشخیص دادده نشد. صحت نتایج بدست آمده در شناسایی عوامل بیمارگر با بکارگیری جفت آغازگرهای اختصاصی در واکنش زنجیره ای پلی مراز نیز تایید گردید. در ادامه بررسی, با استفاده از آغازگر عمومی G1/L1 نواحی ITS جدایه ها تکثیر شد و بر اساس الگوی باندی تولید شده, این جدایه ها در سه گروه قرار گرفتند. گروه اول ITS-PCR فقط یک جدایه استاندارد (EcaSCRI1043) را در برگرفت. جدایه هایی که بر اساس آزمون های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی Pcc معرفی شدند, در گروه دوم ITS-PCR قرار گرفتند و جدایه های Dch, گروه سوم ITS-PCR را تشکیل دادند که تفکیک این گروهها با انجام آزمون ITS-RFLP نیز تایید شد. بر اساس نتایج این بررسی, Dch و Pcc به ترتیب بیمارگرهای غالب ایجاد کننده ساق سیاه و پوسیدگی نرم سیب زمینی در اصفهان شناسایی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیروز، راضیه، بهار، مسعود، و شریف نبی، بهرام. (1386). ردیابی عوامل پوسیدگی نرم و ساق سیاه سیب زمینی در استان اصفهان. بیماریهای گیاهی، 43(2 (پیاپی 170))، 145-162. SID. https://sid.ir/paper/48228/fa

    Vancouver: کپی

    فیروز راضیه، بهار مسعود، شریف نبی بهرام. ردیابی عوامل پوسیدگی نرم و ساق سیاه سیب زمینی در استان اصفهان. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1386؛43(2 (پیاپی 170)):145-162. Available from: https://sid.ir/paper/48228/fa

    IEEE: کپی

    راضیه فیروز، مسعود بهار، و بهرام شریف نبی، “ردیابی عوامل پوسیدگی نرم و ساق سیاه سیب زمینی در استان اصفهان،” بیماریهای گیاهی، vol. 43، no. 2 (پیاپی 170)، pp. 145–162، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48228/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button