مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش ارقام پسته به جدایه های Verticillium dahliae عامل پژمردگی آوندی

صفحات

 صفحه شروع 561 | صفحه پایان 583

چکیده

 هفتاد جدایه Verticillium dahliae از درختان پسته دارای علایم پژمردگی ورتیسلیومی از استان کرمان جدا شده و شناسایی شدند. بذور ده رقم پسته تجاری از گونه Pistacia vera شامل قزوینی, بادامی ریز زرند, بادامی راور, اکبری, سرخس, اوحدی, سبز پسته نوق, احمد آقایی, خنجری دامغان و کله قوچی و درگلخانه و در خاک بکر کشت گردید. به منظور تهیه میکرواسکلروت قارچ, جدایه های V.dahliae بدست آمده از پسته به روش کشت در محیط مایع تولید و جهت مایه زنی دانهال های شش ماهه ارقام, به میزان 50 میکرواسکلروت در هر گرم خاک, استفاده شد. علایم پژمردگی ورتیسیلیومی در همه ارقام تجاری پسته در طی 67 تا 95 روز پس از مایه زنی ظاهر گردید. در بررسی واکنش ارقام به V.dahliae, سه گروه متمایز تشخیص داده شد. ارقام اوحدی, بادامی راور و بادامی ریززرند که دارای پایین ترین و ارقام سبز پسته نوق, خنجری دامغان و احمد آقایی که دارای بالاترین شاخص شدت بیماری زایی, شاخص قهوه ای شدن, درصد کاهش طول گیاه, درصد کلونیزاسیون ساقه و مرگ بودند. به ترتیب به صورت گروه متحمل و بسیار حساس ارزیابی شدند. در مقابل, ارقام سرخس, اکبری و کله قوچی که از نظر آماری در حد واسط دو گروه قبل بودند به صورت حساس در نظر گرفته شدند. علاوه بر این بررسی همکنش بین جدایه های V.dahliae (با پاتوتیپ های متفاوت) و ارقام پسته که با سوسپانسیون اسپور به غلظت 107 کنیدیوم در هر میلی لیتر از هر یک از جدایه ها مایه زنی شده بود, نشان داد که شاخص شدت بیماری زایی و درصد کلونیزاسیون جدایه های برگریز از جدایه های غیربرگریز بیشتر است. بنابراین جدایه ها درجه متفاوتی از بیماری زایی را بر روی ارقام ایجاد نمودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هادی زاده، ایمان، و بنی هاشمی، ضیاالدین. (1384). واکنش ارقام پسته به جدایه های Verticillium dahliae عامل پژمردگی آوندی. بیماریهای گیاهی، 41(4)، 561-583. SID. https://sid.ir/paper/48264/fa

    Vancouver: کپی

    هادی زاده ایمان، بنی هاشمی ضیاالدین. واکنش ارقام پسته به جدایه های Verticillium dahliae عامل پژمردگی آوندی. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1384؛41(4):561-583. Available from: https://sid.ir/paper/48264/fa

    IEEE: کپی

    ایمان هادی زاده، و ضیاالدین بنی هاشمی، “واکنش ارقام پسته به جدایه های Verticillium dahliae عامل پژمردگی آوندی،” بیماریهای گیاهی، vol. 41، no. 4، pp. 561–583، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48264/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button