مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از بستره کاه گندم بمنظور استقرار Paecilomyces lilacinus در فراریشه (ریزوسفر) لیموترش

صفحات

 صفحه شروع 303 | صفحه پایان 318

چکیده

 طی سالهای 78 - 1374 مطالعات مستمری در زمینه بیولوژی و استقرار جدایه ای از Paecilomyces liliacinus در خاک و فراریشه لیمو ترش (rhizosphere) انجام گرفت. از میان بیش از ده بستر (substrate) رشد قارچ که مورد آزمایش قرار گرفت, کاه گندم خرد شده و غنی شده با عصاره سیب زمینی و دکستروز (PD) مناسب تشخیص داده شد. پایداری قارچ در سه محیط ](ماسه + کاه گندم غنی شده), (ماسه + کاه گندم ) و (ماسه)[ در دماهای 15, 20, 25 و 30 درجه سانتی گراد بررسی شد. نتایج نشان داد P. lilacinus توانست در تمام دماها به جز °C 30 تا 480 و 280 روز به ترتیب در بستره های کاه دار و ماسه پایدار بماند. بیشترین پایداری در دمای °C 20 و محیط کاه خرد شده تعیین گردید (P<%1) . بررسی قدرت رقابتی ساپروفیتی این قارچ با استفاده از بستره کاه خرد شده و در نسبت های مختلف اختلاط با خاک باغ مرکبات نشان داد که P. lilacinus در جمعیت زیاد می تواند با ساپروفتی ها و عوامل میکروبی خاک رقابت کند. با توجه به بستره مناسب کاه گندم, تغییرات جمعیت قارچ با بستره غنی شده در شرایط گلخانه ای و طبیعی بر روی لیمو ترش مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان دهنده استقرار p. lilacinus در فراریشه لیموترش بمدت بیش از 180 و 300 روز بترتیب در شرایط گلخانه ای و طبیعی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاک نیت، مجید، ذاکری، عبدالکریم، و بنی هاشمی، ضیاالدین. (1380). استفاده از بستره کاه گندم بمنظور استقرار Paecilomyces lilacinus در فراریشه (ریزوسفر) لیموترش. بیماریهای گیاهی، 37(4-3)، 303-318. SID. https://sid.ir/paper/48266/fa

    Vancouver: کپی

    پاک نیت مجید، ذاکری عبدالکریم، بنی هاشمی ضیاالدین. استفاده از بستره کاه گندم بمنظور استقرار Paecilomyces lilacinus در فراریشه (ریزوسفر) لیموترش. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1380؛37(4-3):303-318. Available from: https://sid.ir/paper/48266/fa

    IEEE: کپی

    مجید پاک نیت، عبدالکریم ذاکری، و ضیاالدین بنی هاشمی، “استفاده از بستره کاه گندم بمنظور استقرار Paecilomyces lilacinus در فراریشه (ریزوسفر) لیموترش،” بیماریهای گیاهی، vol. 37، no. 4-3، pp. 303–318، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48266/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button