مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,212
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه عوامل مولد لکه برگی باکتریایی گوجه فرنگی در ورامین

صفحات

 صفحه شروع 329 | صفحه پایان 342

چکیده

 بیماری خال زدگی باکتریایی گوجه فرنگی ناشی از Pseudomonas syringae pv.tomato در سال 1373 از ورامین گزارش شه است. در بازدیدهای به عمل آمده از مزارع ورامین در سالهای 75-1374 مشخص گردید که تفاوت هایی از نظر نوع و شدت علائم در بین این مزارع وجود دارد. علائم بیماری به صورت لکه های گرد و یا نامنظم قهوه ای تا سیاه با کلروز گسترده و یا محدود روی برگها و لکه های بیضوی کشیده روی دمبرگ, کاسبرپ, دمگل, شاخه و ساقه مشاهده گردید. علائم روی میوه به صورت خالهای سیاه پراکنده, سطحی و گاه با هاله کلروتیک روی میوه های رسیده بود. پنجاه و سه استرین باکتری از بوته های آلوده در نواحی مختلف ورامین انتخاب و خصوصیات فنوتیپی و الکتروفورزی پروتئینهای سلولی آنها مقایسه شد. استرینها همگی متعلق به جنس Pseudomonas بودند ولی در دو گروه قرار گرفتند. اکثر استرینهای گروه اول (51 استرین, عامل خال زدگی باکتریایی گوجه فرنگی (P.syringae pv. Tomto از لحاظ خصوصیات فنوتیپی بسیار مشابه یکدیگر بوده و فقط در فعالیتهایی مانند هیدرولیز اسکوین, تحمل نمک طعام, تایروزیناز و استفاده از لاکتات, هیستیدیت, آدنین و تولید یا عدم تولید لعاب روی YDC تفاوت نشان دادند. نقوش الکتروفورزی پروتئین های سلولی آنها مشابه بوده ولی موقعیت و ضخامت نسبی بعضی باندها در بعضی استرینها متفاوت بود. استرینهای گروه دوم (دو استرین P.syringae pv. Syringae عامل لکه برگی سرینگیایی) همگن بوده و سرینگومایسین تولید نکردند. نقوش الکتروفورزی آنها یکسان و مشابه استرین عامل شانکر درختان میوه هسته دار (هلو) بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قباخلو، عبداله، و رحیمیان، حشمت اله. (1379). مطالعه عوامل مولد لکه برگی باکتریایی گوجه فرنگی در ورامین. بیماریهای گیاهی، 36(4-3)، 329-342. SID. https://sid.ir/paper/48281/fa

    Vancouver: کپی

    قباخلو عبداله، رحیمیان حشمت اله. مطالعه عوامل مولد لکه برگی باکتریایی گوجه فرنگی در ورامین. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1379؛36(4-3):329-342. Available from: https://sid.ir/paper/48281/fa

    IEEE: کپی

    عبداله قباخلو، و حشمت اله رحیمیان، “مطالعه عوامل مولد لکه برگی باکتریایی گوجه فرنگی در ورامین،” بیماریهای گیاهی، vol. 36، no. 4-3، pp. 329–342، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48281/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button