مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,173
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پودر سیر روی فشار خون، لیپید و لیپوپروتئین های سرم خون

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 20

چکیده

 اخیرا گزارش شده است که پودر سیر از اکسیداسیون LDL جلوگیری کرده و صدمات سلولی ناشی از LDL اکسیده را کاهش می دهد. در این مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی سیر با تعیین تغییرات فشار خون و سطوح سرمی لیپیدها و لیپوپروتئین ها در افراد سالم, پس از دریافت پودر سیر مورد بررسی قرار گرفته است.سطوح سرمی لیپیدها و لیپوپروتئین ها (کلسترول, تری گلیسرید, LDL-C,HDL-C) و فشار خون در 31 دانشجوی پسر سالم که سن آنها بین 21-25 بود, اندازه گیری شده است. تمام دانشجویان غیر سیگاری بوده و به علت سکونت در خوابگاه دانشجوئی از رژیم غذائی مشابهی استفاده می کردند. دانشجویان مزبور پودر سیر را  400 mg/d)×3) که هر دوز مصرفی معادل هزار میکروگرم ماده موثره آلیسین بود, به مدت 4 هفته دریافت نموده و پارامترهای یاد شده مجددا اندازه گیری گردید. نتایج بدست آمده با نتایج حاصله قبل از مصرف پودر سیر مورد مقایسه قرار گرفته است.کلسترول, تری گلیسرید و HDL-C بوسیله متدهای آنزیماتیک استاندارد, لیپیدهای تام به روش کلریمتری با استفاده از راکسیون اسید فسفریک – وانیلین و LDL-C با استفاده از فرمول فرداولد (Friedewald) محاسبه گردیده است. نتایج قبل و بعد از مصرف پودر سیر با استفاده از تست آماری (t-test) با یکدیگر مقایسه شده است.در این مطالعه کاهش در سطوح سرمی لیپیدهای تام, کلسترول تام, تری گلیسرید, LDL-C و افزایش در مقادیر HDL-C و نسبت HDL-C/LDL-C مشاهده گردید. اما تنها تغییرات لیپید تام, و افزایش نسبت HDL-C/LDL-C (p>0.05) و HDL-C (p>0.05) معنی دار بود. مقایسه فشار خون قبل و بعد از مصرف پودر سیر کاهش در فشار سیستولیک و دیاستولیک را نشان داد اما معنی دار نبود.از آنجائیکه افزایش در میزان لیپید تام و کاهش HDL-C/LDL-C ممکن است یکی از عوامل خطر آتراواسکلروز باشد, بنابراین مصرف سیر برای جلوگیری از آترواسکلروز و بیماری های عروق کرونری قلب با کاهش تشکیل لیپیدهای اکسیده و تغییر در متابولیسم آنها می تواند موثر باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توحیدی، محمد، و رهبانی نوبر، محمد. (1379). بررسی اثر پودر سیر روی فشار خون, لیپید و لیپوپروتئین های سرم خون . علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، -(4)، 15-20. SID. https://sid.ir/paper/48491/fa

    Vancouver: کپی

    توحیدی محمد، رهبانی نوبر محمد. بررسی اثر پودر سیر روی فشار خون, لیپید و لیپوپروتئین های سرم خون . علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1379؛-(4):15-20. Available from: https://sid.ir/paper/48491/fa

    IEEE: کپی

    محمد توحیدی، و محمد رهبانی نوبر، “بررسی اثر پودر سیر روی فشار خون, لیپید و لیپوپروتئین های سرم خون ،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. -، no. 4، pp. 15–20، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48491/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button