مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

957
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

790
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش آندوتلیوم در اثرات شل کنندگی عروقی عصاره تام میوه گیاه قره قاط (Ribes biebersteinii) در آئورت ایزوله رت

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 168

چکیده

 زمینه و هدف: گیاه قره قاط بطور سنتی برای درمان فشارخون در آذربایجان استفاده می گردد. این تحقیق برای بررسی اثرات شل کنندگی عصاره تام میوه قره قاط در آئورت ایزوله رت و تعیین نقش آندوتلیوم در آن طراحی گردید.روشها: آئورت حیوان بعد از ایزوله شدن به قطعات 5-3 میلی متری تقسیم و در محلول کربس تحت کشش 2 گرم قرار گرفت. بافتهای آئورتی با و بدون آندوتلیوم تحت تاثیر فنیل افرین (0.1 میکرومولار) و پروستاگلاندین F2a (8 میکرومولار) منقبض و سپس با افزایش تدریجی عصاره درصد شلی محاسبه گردید. به منظور ارزیابی نقش آندوتلیوم در اثر شل کنندگی عصاره قره قاط, حلقه ها پیش از انقباض به مدت 20 دقیقه در حضور 100 میکرومولار L-NAME و یا 10 میکرومولار متیلن بلو انکوبه شدند.یافته ها: عصاره تام میوه قره قاط به شکل وابسته به دوز باعث ایجاد پاسخ شلی در بافت آئورتی منقبض شده با فنیل افرین 0.1 میکرومولار و پروستاگلاندین 8 میکرومولار شدند. پاسخ شلی حاصل از عصاره در بافتهای با آندوتلیوم سالم و بدون آندوتلیوم از لحاظ آماری اختلاف معنی داری نداشتند. انکوبه کردن حلقه های آئورت رت با L-NAME و متیلن بلو تاثیر مهاری بر روی شلی حاصل از عصاره قره قاط نداشتند.نتیجه گیری: بر اساس یافته های بدست آمده, عصاره میوه قره قاط بصورت وابسته به دوز, آئورت رت منقبض شده با فنیل افرین را گشاد می کند. این پاسخ شلی مستقل از مسیر نیتریک اکساید و همچنین مستقل از عملکرد آندوتلیوم می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابایی، حسین، قره باقری، افسانه، اعتراف اسکویی، طاهره، دل آذر، عباس، اثنی عشری، سولماز، و بامدادمقدم، صدیقه. (1388). نقش آندوتلیوم در اثرات شل کنندگی عروقی عصاره تام میوه گیاه قره قاط (Ribes biebersteinii) در آئورت ایزوله رت. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 15(2)، 159-168. SID. https://sid.ir/paper/48582/fa

    Vancouver: کپی

    بابایی حسین، قره باقری افسانه، اعتراف اسکویی طاهره، دل آذر عباس، اثنی عشری سولماز، بامدادمقدم صدیقه. نقش آندوتلیوم در اثرات شل کنندگی عروقی عصاره تام میوه گیاه قره قاط (Ribes biebersteinii) در آئورت ایزوله رت. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1388؛15(2):159-168. Available from: https://sid.ir/paper/48582/fa

    IEEE: کپی

    حسین بابایی، افسانه قره باقری، طاهره اعتراف اسکویی، عباس دل آذر، سولماز اثنی عشری، و صدیقه بامدادمقدم، “نقش آندوتلیوم در اثرات شل کنندگی عروقی عصاره تام میوه گیاه قره قاط (Ribes biebersteinii) در آئورت ایزوله رت،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 15، no. 2، pp. 159–168، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48582/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button