مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

430
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

135
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیبات ضد یخ و روند تغییرات آنها در شته مومی کلم، (Brevicoryne brassicae (Hem.: Aphididae

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 33

چکیده

شته مومی کلم,Brevicoryne brassicae (L.) , یکی از آفات مهمی است که در طول دوره زمستان با تغذیه از انواع کلم, به ویژه کلم های زینتی, جمعیت بالایی را روی این گیاهان تشکیل می دهد. لذا به منظور شناسایی ترکیبات ضد یخ در شته مومی کلم و بررسی تغییرات این ترکیبات طی فصول سرد, افراد بالغ به صورت ماهانه از مهر 1387 تا اردیبهشت 1388 از روی کلم های زینتی جمع آوری گردید و میزان قندها و پلی ال های موجود در بدن, به روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) تعیین شد. همچنین مقدار گلیکوژن موجود در نمونه ها به کمک طیف سنجی UV-Vis اندازه گیری شد. چهار ترکیب گلوکز, مانیتول, مایواینوزیتول و ترهالوز مورد شناسایی قرار گرفتند که مانیتول, مایواینوزیتول و ترهالوز رابطه همبستگی معنی داری را با میانگین دمای محیط نشان دادند. مجموع غلظت کل این سه ترکیب از کم ترین مقدار در مهر ماه (11.90±3.07 میکرومول بر هر گرم وزن تر حشره) به بیشترین مقدار (55.8±8.83 میکرومول بر هر گرم وزن تر حشره) در سردترین ماه سال یعنی دی ماه افزایش یافت. به نظر می رسد این سه ترکیب, به ویژه مانیتول, نقش مهمی در افزایش تحمل شته مومی کلم در برابر سرما دارند. میزان گلیکوژن طی ماه های مختلف اختلاف معنی داری نشان نداد و از 4.8±0.58 میلی گرم بر هر گرم وزن تر حشره در مهر ماه تا 3.3±0.98 میلی گرم بر هر گرم وزن تر حشره در آذر ماه در نوسان بود و رابطه معنی داری بین گلیکوژن و ترکیبات ضد یخ مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، فاطمه، محرمی پور، سعید، و برزگر، محسن. (1391). ترکیبات ضد یخ و روند تغییرات آنها در شته مومی کلم, (Brevicoryne brassicae (Hem.: Aphididae. نامه انجمن حشره شناسی ایران، 32(2)، 17-33. SID. https://sid.ir/paper/485963/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی فاطمه، محرمی پور سعید، برزگر محسن. ترکیبات ضد یخ و روند تغییرات آنها در شته مومی کلم, (Brevicoryne brassicae (Hem.: Aphididae. نامه انجمن حشره شناسی ایران[Internet]. 1391؛32(2):17-33. Available from: https://sid.ir/paper/485963/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سعیدی، سعید محرمی پور، و محسن برزگر، “ترکیبات ضد یخ و روند تغییرات آنها در شته مومی کلم, (Brevicoryne brassicae (Hem.: Aphididae،” نامه انجمن حشره شناسی ایران، vol. 32، no. 2، pp. 17–33، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/485963/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button