مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرمولاسیون ژل گیاهی بابونه، نعناع و میر و بررسی اثر آن بر آفت مینور

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 با توجه به اینکه زخمهای آفتی از شایع ترین بیماری های مربوط به حفره دهانی می باشد و بیش از 20 درصد کل جمعیت به انواع آن مبتلا هستند, در این مطالعه برای درمان آفت گیاهان بابونه, نعناع و میر انتخاب شدند. عصاره گیری از بابونه با استفاده از اتانول 70 درجه به روش پرکولاسیون, تهیه تنتور میر با استفاده از الکل 90 درجه, اسانس گیری از بابونه و نعناع با استفاده از دستگاه کلونجر صورت پذیرفت. استاندارد کردن عصاره بابونه به روش HPLC  بر اساس آپی ژنین, شناسایی اجزا اسانس میر با استفاده از GC/Mass و تایید حضور مواد موثره در اسانس نعناع و بابونه به وسیله کروماتوگرافی لایه نازک انجام گرفت, پس از تهیه فرمولاسیون های مختلف فراورده موضعی مناسب از سه گیاه مذکور ارایه گردید. پس از استاندارد کردن فراورده بر اساس آپی ژنین موجود در بابونه و اندازه گیری اسانس تام موجود در فراورده, مطالعات پایداری و کنترل میکروبی انجام شد. اثر دارو و دارونما بر روی افرادی مبتلا به آفت مینور در مقایسه با گروه شاهد با استفاده از نمونه گیری تصادفی بررسی شد. جهت بررسی آماری نتایج از آزمون کای - دو استفاده گردید. مقدار آپی ژنین محاسبه شده در عصاره بابونه معادل 5.803 گرم به ازای هر گرم عصاره خشک و مقدار آپی ژنین در عصاره موجود در فراورده 5.651 میلی گرم به ازای هر گرم عصاره خشک تعیین شد. حجم اسانس نهایی به دست آمده از 100 گرم ژل,0.7 میلی لیتر بود. در روش کروماتوگرافی لایه نازک, فارنزن, آزولن, در اسانس بابونه و منتیل استات, منتون و سینئول در اسانس نعناع شناسایی گردید. پایداری فیزیکی فراورده در سه دمای 4, 25 و 40 درجه سانتیگراد بررسی و تایید گردید. 95 درصد بیماران از اثر دارو بر التهاب, 90 درصد از اثر دارو بر درد و 65 درصد از اثر دارو بر بهبود زخم در اثر مصرف ژل گیاهی در مقایسه با پلاسبو و نیز 95 درصد از رنگ, طعم, بو و قوام فراورده دارویی رضایت داشتند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

آزادبخت، محمد، سمنانی، علیرضا، یوسفی، نازیلا، و سعیدی، مجید. (1381). فرمولاسیون ژل گیاهی بابونه, نعناع و میر و بررسی اثر آن بر آفت مینور. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، -(1)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/48602/fa

Vancouver: کپی

آزادبخت محمد، سمنانی علیرضا، یوسفی نازیلا، سعیدی مجید. فرمولاسیون ژل گیاهی بابونه, نعناع و میر و بررسی اثر آن بر آفت مینور. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1381؛-(1):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/48602/fa

IEEE: کپی

محمد آزادبخت، علیرضا سمنانی، نازیلا یوسفی، و مجید سعیدی، “فرمولاسیون ژل گیاهی بابونه, نعناع و میر و بررسی اثر آن بر آفت مینور،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. -، no. 1، pp. 1–12، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48602/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button