مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

857
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از سدیم آلژینات جهت پوشش خوراکی ماهی کیلکای معمولی (Clupeonellia delicatula) هنگام بسته بندی و ارزیابی باکتریایی، شیمیایی و حسی آن

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 76

چکیده

 این تحقیق با هدف جلوگیری از تغییر رنگ و افزایش زمان ماندگاری سردخانه ای ماهی کیلکای گونه معمولی انجام شد. برای بسته بندی ماهی با سدیم آلژینات از غلظت 0.5 درصد در زمان شروع استفاده گردید. نمونه ها به مدت 6 ماه در سردخانه 18- درجه سلسیوس قرار گرفتند. باکتری های کلی فرم, اشریشیاکلی و سودوموناس (سرمادوست) در این نمونه ها مشاهده نشد. شمارش کلی باکتری ها و باکتری استافیلوکوک در نمونه های آزمایشی (2.93 و 1.46 لگاریتم واحد تشکیل دهنده کلنی/ گرم) در مقایسه با نمونه شاهد (3.21 و 2.28 لگاریتم واحد تشکیل دهنده کلنی/ گرم) کاهش نشان داد. مقادیر رطوبت, پروتئین, چربی, خاکستر و کالری در نمونه های آزمایشی (73.34, 18.96, 4.62, 2.88 و 134.63 درصد کیلوکالری/ کیلوگرم) در مقایسه با نمونه شاهد (59.43, 18.04, 4.03, 2.87 و 108.43 درصد کیلوکالری/ کیلوگرم) و کیلکای تازه 73.93, 18.91, 4.59, 2.87 و 117.28 درصد کیلوکالری/ کیلوگرم) افزایش داشت. در نمونه های آزمایشی در مقایسه با نمونه شاهد مقادیر اسید چرب آزاد (0.77 و 9.21 گرم درصد), تیوباربیتوریک اسید (0.001 و 0.15 میلیگرم در کیلوگرم), پراکسید (0.06 و 3.75 میلی اکی والان گرم در کیلوگرم روغن), نیتروژن ازت دار (6.92 و 16.28 میلیگرم در صد گرم ماده گوشتی) و pH (6.34 و 6.91) کاهش نشان داد. فاکتورهای رطوبت, پراکسید, نیتروژن ازت دار و pH طی مدت زمان ماندگاری در سردخانه در نمونه های پوشش دار در مقایسه با نمونه شاهد کاهش معنی داری نشان نداد (P>0.05). در آزمایشات حسی شامل بافت, بو, رنگ و طعم و مزه در نمونه های آزمایشی در مقایسه با نمونه شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت (P<0.05). بر اساس آزمایشات باکتریایی, شیمیایی و حسی نمونه های پوشش دار تا پایان مدت زمان نگهداری از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند اما بر اساس آزمایشات حسی و کاهش رطوبت نمونه های شاهد بعد از سه ماه کیفیت خود را از دست داده بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سیف زاده، مینا، مطلبی، عباسعلی، و مظلومی، محمدتقی. (1389). استفاده از سدیم آلژینات جهت پوشش خوراکی ماهی کیلکای معمولی (Clupeonellia delicatula) هنگام بسته بندی و ارزیابی باکتریایی, شیمیایی و حسی آن. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 19(3 (مسلسل 72))، 61-76. SID. https://sid.ir/paper/4864/fa

    Vancouver: کپی

    سیف زاده مینا، مطلبی عباسعلی، مظلومی محمدتقی. استفاده از سدیم آلژینات جهت پوشش خوراکی ماهی کیلکای معمولی (Clupeonellia delicatula) هنگام بسته بندی و ارزیابی باکتریایی, شیمیایی و حسی آن. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1389؛19(3 (مسلسل 72)):61-76. Available from: https://sid.ir/paper/4864/fa

    IEEE: کپی

    مینا سیف زاده، عباسعلی مطلبی، و محمدتقی مظلومی، “استفاده از سدیم آلژینات جهت پوشش خوراکی ماهی کیلکای معمولی (Clupeonellia delicatula) هنگام بسته بندی و ارزیابی باکتریایی, شیمیایی و حسی آن،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 19، no. 3 (مسلسل 72)، pp. 61–76، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4864/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button