مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,047
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فیتوشیمیایی اسانس حاصل از بخشهای مختلف گیاه Ornithogalum cuspidatum Bertol

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

چکیده

 زمینه و هدف: شیر مرغ دیهیمی Ornithogalum cuspidatum Bertol (تیره Liliaceae) گیاه بومی ایران می باشد و اندام هوایی این گیاه به عنوان افزودنی های خوراکی و همچنین بواسطه اثرات تسکین دهندگی آن در حلق و مجاری تنفسی در سرفه های خشک بکار میرود. تاکنون بررسیهای فیتوشیمیایی محدودی بر روی این گیاه انجام گردیده است روش ها: اسانس گیری توسط روش تقطیر با آب بوسیله دستگاه کلونجر صورت پذیرفت. ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس های حاصل از گل, برگ و پیاز این گیاه توسط GC-MS مورد بررسی واقع گردید. یافته ها: بازده اسانس های بدست آمده از گل, برگ و پیازتازه به ترتیب 0.16%, 0.007 و 0.037% بدست آمد. در مجموع 155, 20 و 23 ترکیب شیمیایی به ترتیب در اسانس های حاصل از پیاز, گل و برگ شناسایی گردید. ترکیبات اصلی شناسایی شده از گل شامل هگزاکوزان (%31.49), اتیل لینولیولات (%2.74), تریکوزان (%7.72), تتراکوزان (%3.46), هپتاکوزان (%5.65), اکتاکوزان (%25.22) و تتراکوزان,-11 دسیل (%10.03) میباشند و ترکیبات اصلی شناسایی شده از برگ شامل هگزاهیدروفارنسیل استون (%5.71), پالمیتیک اسید (%16.01), تریکوزان (%17.42), لینولنیک اسید متیل استر (%9.01), هِنِیکوزان (%5.30) و فیتول (%20.71) میباشند و نهایتا ترکیبات اصلی پیاز شامل نونان (%2.65), -4 متیل نونان (%2.76), دکان (%9.65) و آندکان (%7.73) هستند. نتیجه گیری: آنالیز اسانس اندامهای مختلف گیاه O. Cuspidatum نشان داد که بخش اعظم ترکیبات تشکیل دهنده اسانسها ی گل و پیاز را ترکیبات هیدروکربنه اشباع تشکیل می دهند و این در حالی که اسانس برگ عمدتا حاوی ترکیبات هیدروکربنه اکسیژنه میباشد. اسانس گل همچنین حاوی ترکیبات ترپنوییدی اکسیژنه بوده که مجموعا 4.86 درصد اسانس را تشکیل میدهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظیفی، احسان، موافقی، علی، اثنی عشری، سولماز، بامدادمقدم، صدیقه، دل آذر، عباس، و ناظمیه، حسین. (1389). بررسی فیتوشیمیایی اسانس حاصل از بخشهای مختلف گیاه Ornithogalum cuspidatum Bertol . علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 16(1)، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/48644/fa

    Vancouver: کپی

    نظیفی احسان، موافقی علی، اثنی عشری سولماز، بامدادمقدم صدیقه، دل آذر عباس، ناظمیه حسین. بررسی فیتوشیمیایی اسانس حاصل از بخشهای مختلف گیاه Ornithogalum cuspidatum Bertol . علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1389؛16(1):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/48644/fa

    IEEE: کپی

    احسان نظیفی، علی موافقی، سولماز اثنی عشری، صدیقه بامدادمقدم، عباس دل آذر، و حسین ناظمیه، “بررسی فیتوشیمیایی اسانس حاصل از بخشهای مختلف گیاه Ornithogalum cuspidatum Bertol ،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 16، no. 1، pp. 37–44، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48644/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button