مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

175
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مهاری اسانس زیره کوهی (Bunium persicum Boiss) بر اسهال ایجاد شده با روغن کرچک

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 150

چکیده

 مقدمه: زیره کوهی, از خانواده Apiaceae و میوه آن حاوی مقادیر زیادی روغن فرار می باشد که در طب سنتی به عنوان یک گیاه دارویی و بومی استفاده می شود.روش: اسانس زیره کوهی توسط دستگاه کلونجر با استفاده از روش تقطیر با آب استخراج گردید. میزان دوز کشنده 50 درصد (LD50 یا %50, Lethal dose) بر اساس روش لورک تعیین شد. تاثیر اسانس با دوزهای مختلف (20-80mg/kg), بر روی زمان عبور مواد و اسهال القا شده با روغن کرچک بر روی موش های صحرایی با دامنه وزنی 220-200 گرم از هر دو جنس ارزیابی گردید.یافته ها: مقدار LD50 برابر با 375 mg/kg محاسبه گردید. تغییرات رفتاری مربوط به مسمومیت در این دسته از حیوانات, شامل عدم تعادل, کاهش فعالیت حرکتی یا جابه جایی, عدم تحرک, تنفس سطحی و سریع و زمین گیری جانبی بود. دوز 20mg/kg در مقایسه با آتروپین, باعث مهار بیشتر و دوز 40mg/kg اثراتی مشابه با آتروپین ایجاد کرد. تاثیر دوزهای اشاره شده به لحاظ آماری 0.05>P معنی دار بود. تاثیر اسانس به همراه آتروپین, به مقدار ناچیزی افزایش می یابد. اسانس زیره (80 mg/kg و 20) به شکل وابسته به دوز, معیارهای مربوط به اسهال را تخفیف می دهد و به طور واضحی, در برابر اسهال القا شده محافظت می نماید. حداکثر اثر اسانس, شبیه لوپرامید بود که به عنوان موثرترین و پر کاربردترین داروی ضد اسهال مصرف می گردد.نتیجه گیری: یافته های اولیه این تحقیق نشان می دهد که اسانس این گیاه, دارای مواد بیولوژیکی فعال است که باعث بروز اثرات ضد اسپاسمی و ضد اسهالی می شود و موید استفاده از این گیاه در طب سنتی برای رفع مشکلات گوارشی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button