مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

160
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط زیر واحدهای گلوتنین سنگین و صفات مرتبط با کیفیت دانه در ارقام گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 823 | صفحه پایان 838

چکیده

 زیر واحدهای گلوتنین که تحت تاثیر عوامل وراثتی هستند تاثیر به سزایی در کیفیت خمیر گندم و نان حاصل از آن دارند. در این بررسی صفات مرتبط با کیفیت دانه در 32 رقم تجاری گندم به همراه زیرواحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا با روش SDS-PAGE مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج, ارقام زاگرس, مارون, چناب و سیروان برترین ارقام از نظر زیرواحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا بودند و ارقام بزوستایا, پارسی, گلستان, چناب, نیک نژاد, اترک, مرودشت, کرج 2, خزر 1, ویری ناک, رسول و مغان 1 دارای ارزش کیفی مطلوبی نسبت به سایر ارقام بودند. بین آزمون ارتفاع رسوب SDS با آلل های 2, 10+5 و 18+17 همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. نتایج تجزیه به مولفه های اصلی تایید کرد که چهار مولفه می تواند 73.4 درصد از کل تغییرات ارزش کیفی نانوایی را توجیه کند. با توجه به این نتایج, غربال بر اساس صفات تاثیرگذار در این مولفه ها نظیر درصد پروتئین, میزان جذب آب, سختی دانه و حجم رسوب SDS می تواند مناسب باشد. بر اساس نتایج رگرسیون گام به گام, درصد سن زدگی, عدد زلنی, درصد پروتئین و وزن هزار دانه 76.8 درصد تغییرات ارتفاع رسوب را توجیه کردند. ارقام برگزیده از نظر امتیاز ژنوتیپی و آزمون های فیزیکی برای استفاده در برنامه های به نژادی تعیین شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرآذر، الهام، محمدی، محسن، نجفیان، گودرز، و ایزدی دربندی، علی. (1392). ارتباط زیر واحدهای گلوتنین سنگین و صفات مرتبط با کیفیت دانه در ارقام گندم نان. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 29-1(4)، 823-838. SID. https://sid.ir/paper/488119/fa

    Vancouver: کپی

    مهرآذر الهام، محمدی محسن، نجفیان گودرز، ایزدی دربندی علی. ارتباط زیر واحدهای گلوتنین سنگین و صفات مرتبط با کیفیت دانه در ارقام گندم نان. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1392؛29-1(4):823-838. Available from: https://sid.ir/paper/488119/fa

    IEEE: کپی

    الهام مهرآذر، محسن محمدی، گودرز نجفیان، و علی ایزدی دربندی، “ارتباط زیر واحدهای گلوتنین سنگین و صفات مرتبط با کیفیت دانه در ارقام گندم نان،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 29-1، no. 4، pp. 823–838، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/488119/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button