مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,296
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

824
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین اثر ضداکسیدانی و ضدباکتریایی ترکیب های شیمیایی اسانس روغنی بادرنجبویه

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 57

چکیده

 زمینه: افزایش مقاومت دارویی میکروارگانیسم ها و نگرانی در زمینه اثرات مضر نگه دارنده های شیمیایی, به ویژه در صنایع غذایی, موجب انجام تحقیق های گسترده جهت دست یابی به ترکیب های طبیعی شده است.هدف: مطالعه به منظور تعیین فعالیت ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه تجربی در سال های 1392-1391 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه انجام شد. اسانس بخش های مختلف گیاه (برگ, ساقه و گل) با روش تقطیر با آب به دست آمد. ترکیب های شیمیایی اسانس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی بررسی و برای تعیین خواص ضد باکتریایی از روش های انتشار دیسک و میکروتیتر - پلیت استفاده شد. فعالیت ضد اکسیدانی اسانس با استفاده از توانایی ترکیب های اسانس در بی رنگ کردن رادیکال آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل سنجیده شد.یافته ها: ترکیب ای - سیترال در برگ, 2- سیکلوهگزن-2, 1- متیل-5- (1- متیل اتیل) در ساقه و ترانس - کاروئول در گل, عمده ترین اجزای شناسایی شده گیاه بادرنجبویه بودند. بین اسانس اندام های مختلف بادرنجبویه, اسانس برگ و ساقه به ترتیب بیش ترین و کم ترین اثر ضدباکتریایی را داشتند. بیش ترین قطر هاله مهار رشد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروراژینوزا مربوط به اسانس برگ بادرنجبویه بود. ارزیابی آزمون ضد اکسیدانی حاکی از بالا بودن توان ضداکسیدانی اسانس برگ بادرنجبویه بود.نتیجه گیری: با توجه به یافته ها, می توان از اسانس گیاه بادرنجبویه به عنوان یک ترکیب دارویی طبیعی جهت محافظت مواد غذایی و افزایش ماندگاری بهره جست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، رزاق، امینی، کیومرث، اسدی داشبلاغ، ژاله، و فرهودی، آیدا. (1395). تعیین اثر ضداکسیدانی و ضدباکتریایی ترکیب های شیمیایی اسانس روغنی بادرنجبویه. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 20(2 (پی در پی 85))، 49-57. SID. https://sid.ir/paper/48820/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی رزاق، امینی کیومرث، اسدی داشبلاغ ژاله، فرهودی آیدا. تعیین اثر ضداکسیدانی و ضدباکتریایی ترکیب های شیمیایی اسانس روغنی بادرنجبویه. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1395؛20(2 (پی در پی 85)):49-57. Available from: https://sid.ir/paper/48820/fa

    IEEE: کپی

    رزاق محمودی، کیومرث امینی، ژاله اسدی داشبلاغ، و آیدا فرهودی، “تعیین اثر ضداکسیدانی و ضدباکتریایی ترکیب های شیمیایی اسانس روغنی بادرنجبویه،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 20، no. 2 (پی در پی 85)، pp. 49–57، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48820/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button