مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,157
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی ‎های انگلی سبزی های مصرفی شهر قزوین

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 89

چکیده

 زمینه: ظهور و بروز بیماری های انگلی در انسان می تواند در اغلب کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته, در اثر مصرف سبزی های خام اتفاق افتد.هدف: مطالعه به منظور تعیین آلودگی های انگلی سبزی های مصرفی شهر قزوین انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی در سال های 1384 تا 1385 به مدت 12 ماه در شهر قزوین انجام شد. چند مغازه سبزی فروشی در سطح شهر به صورت تصادفی انتخاب و تعداد 150 نمونه از 10 نوع سبزی (تره, جعفری, کاهو, گشنیز, تربچه, پیازچه, ترخون, ریحان, نعناع و شاهی) جمع آوری شد. هر یک از نمونه ها بعد از طی مراحل شستشو, سانتریفوژ و تهیه رسوب, از نظر آلودگی های انگلی پر یاخته ای و تک یاخته ای بررسی شدند. یافته ها: از 150 نمونه, 53 مورد (%35.3) آلودگی مشاهده شد که 45 مورد (%30) مربوط به پر یاخته ها و 8 مورد (%5.3) مربوط به تک یاخته ها بود. آلودگی های پریاخته ای در 13 مورد (%8.6) مربوط به تخم کرم ها و در 32 مورد (%21.4) مربوط به لاروهای رابدیتوئید بودند. از نظر نوع سبزی بیش ترین آلودگی در تره (%60) و کم ترین آن در گشنیز و تربچه (%20) مشاهده شد. بیش ترین آلودگی انگلی مربوط به لاروهای رابدیتوئید (%21.4) و کم ترین آلودگی مربوط به تخم هیمنولپیس نانا (%0.7) بود. نتیجه گیری: با توجه به یافته ها, سبزی های مصرفی شهر قزوین یک خطر بالقوه جهت آلودگی انسان به بعضی عفونت های انگلی به شمار می روند. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهنازی، مجتبی، شریفی، مسعود، کلانتری، زهرا، علی پورحیدری، محمود، و آقا میر کریمی، سیده نرگس. (1387). بررسی آلودگی ‎های انگلی سبزی های مصرفی شهر قزوین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 12(4 (پیاپی 49))، 83-89. SID. https://sid.ir/paper/48935/fa

    Vancouver: کپی

    شهنازی مجتبی، شریفی مسعود، کلانتری زهرا، علی پورحیدری محمود، آقا میر کریمی سیده نرگس. بررسی آلودگی ‎های انگلی سبزی های مصرفی شهر قزوین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1387؛12(4 (پیاپی 49)):83-89. Available from: https://sid.ir/paper/48935/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی شهنازی، مسعود شریفی، زهرا کلانتری، محمود علی پورحیدری، و سیده نرگس آقا میر کریمی، “بررسی آلودگی ‎های انگلی سبزی های مصرفی شهر قزوین،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 12، no. 4 (پیاپی 49)، pp. 83–89، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48935/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا