مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

903
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

252
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مزیت نسبی محصولات زراعی منتخب در استان کردستان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 محصولات زراعی در کشاورزی استان کردستان, سهم بزرگ و تعیین کننده ای دارند, از این رو مطالعه جنبه های اقتصادی این محصولات به ویژه در ارتباط با توان تجاری و رقابتی آن ها در بازارهای جهانی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف مطالعه حاضر بررسی و ارزیابی توانمندی های استان کردستان در تولید و تجارت  محصولات زراعی منتخب (شامل گندم آبی, گندم دیم, جوآبی, جو دیم, ذرت, لوبیا, نخود آبی, نخود دیم, سیب زمینی و گوجه فرنگی) با استفاده از معیار مزیت نسبی است. برای این منظور از شاخص نسبت هزینه به منفعت اجتماعی  (SCB)استفاده گردید. نتایج مطالعه نشان داد محصولات گندم آبی, جوآبی, ذرت, سیب زمینی و گوجه فرنگی در سال های زراعی 81-1380 و 82-1381 در هر دو سال و محصول نخود دیم تنها در سال زراعی 82-1381 دارای مزیت نسبی و بقیه محصولات فاقد مزیت نسبی بوده اند. در بین محصولات دارای مزیت نسبی, سیب زمینی دارای بالاترین میزان مزیت نسبی بود. به عبارت دیگر, از نظر قدرت رقابت در بازار جهانی, این محصول بیش ترین توانمندی را دارد. بعد از سیب زمینی, گوجه فرنگی, ذرت, گندم آبی و جو آبی در رده های بعدی توانمندی قرار گرفتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حاجی رحیمی، محمود، و اسدی شیرین، گلباغ. (1389). بررسی مزیت نسبی محصولات زراعی منتخب در استان کردستان. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 20/2(1)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/490079/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی رحیمی محمود، اسدی شیرین گلباغ. بررسی مزیت نسبی محصولات زراعی منتخب در استان کردستان. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛20/2(1):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/490079/fa

    IEEE: کپی

    محمود حاجی رحیمی، و گلباغ اسدی شیرین، “بررسی مزیت نسبی محصولات زراعی منتخب در استان کردستان،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 20/2، no. 1، pp. 1–10، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/490079/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button