Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,404
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی الگوهای مختلف کشت مخلوط زیره سبز (.Cuminum cyminum L) و عدس (.Lens culinaris L) در کشت دوم

صفحات

 صفحه شروع 462 | صفحه پایان 472

چکیده

 به منظور بررسی مقایسه الگوهای مختلف کشت مخلوط زیره سبز (.Cuminum cyminum L) و عدس (.Lens culinaris L) در کشت دوم, آزمایشی در مزرعه ای واقع در استان آذربایجان غربی- شهرستان نقده در سال زراعی 91-1390 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و هشت تیمار به اجرا در آمد. تیمار های آزمایش شامل کشت مخلوط روی ردیف های کاشت (50% زیره سبز + 50% عدس), کشت مخلوط ردیفی (یک ردیف عدس + یک ردیف زیره سبز), کشت های مخلوط نواری (دو ردیف عدس + یک ردیف زیره سبز, سه ردیف عدس + یک ردیف زیره سبز, چهار ردیف عدس + دو ردیف زیره سبز, شش ردیف عدس + دو ردیف زیره سبز) و کشت خالص دو گیاه بود. اثر الگوی کشت بر صفات مورد بررسی هر دو گونه اثر معنی دار (p£0.01) داشت. نتایج در مورد گیاه عدس نشان داد که بیشترین عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی عدس از تیمار کشت خالص به ترتیب برابر با 600 و 1600 کیلوگرم در هکتار و کمترین مقدار آن از الگوی کشت مخلوط نواری شش ردیف عدس با دو ردیف زیره سبز به ترتیب برابر با 273 و 676 کیلو گرم در هکتار حاصل شد. نتایج در مورد گیاه زیره سبز نشان داد که بین کشت خالص با کشت مخلوط روی ردیف های کاشت و کشت ردیفی از نظر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی اختلاف معنی داری وجود نداشت. با افزایش عرض نوارها در تیمارهای کشت مخلوط از عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی زیره سبز به طور میانگین 50 و 54 درصد کاسته شد. درصد اسانس در تمامی تیمارهای کشت مخلوط بالاتر از تیمار کشت خالص بود. بیشترین عملکرد اسانس از کشت مخلوط روی ردیف های کاشت (20 کیلو گرم در هکتار) به دست آمد. ارزیابی نسبت برابری زمین LER)) نشان داد که بیشترین نسبت برابری زمین (1.8) از کشت مخلوط یک ردیفی و کمترین مقدار آن (0.94) از کشت مخلوط نواری شش ردیف عدس + دو ردیف زیره سبز حاصل شد. با تغییر الگوی کشت از مخلوط ردیفی به سمت مخلوط نواری, LER احتمالا به دلیل کاهش اثرات تسهیل و تکمیل کنندگی دو گونه کاهش پیدا کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی چیانه، اسماعیل، تاج بخش، مهدی، ولیزادگان، اروج، و بنایی اصل، فرزاد. (1392). بررسی الگوهای مختلف کشت مخلوط زیره سبز (.Cuminum cyminum L) و عدس (.Lens culinaris L) در کشت دوم. بوم شناسی کشاورزی، 5(4)، 462-472. SID. https://sid.ir/paper/490596/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی چیانه اسماعیل، تاج بخش مهدی، ولیزادگان اروج، بنایی اصل فرزاد. بررسی الگوهای مختلف کشت مخلوط زیره سبز (.Cuminum cyminum L) و عدس (.Lens culinaris L) در کشت دوم. بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1392؛5(4):462-472. Available from: https://sid.ir/paper/490596/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل رضایی چیانه، مهدی تاج بخش، اروج ولیزادگان، و فرزاد بنایی اصل، “بررسی الگوهای مختلف کشت مخلوط زیره سبز (.Cuminum cyminum L) و عدس (.Lens culinaris L) در کشت دوم،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 5، no. 4، pp. 462–472، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/490596/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا