Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,411
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

464
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی رنگ های خوراکی از فراورده های قنادی به روش کروماتوگرافی با لایه نازک

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 78

چکیده

 سابقه و هدف: رنگ های خوراکی گروهی از افزودنی ها هستند که به صورت طبیعی و یا مصنوعی تهیه می شوند. رنگ ها معمولا جهت زیبا نمودن, یک شکل کردن و پوشاندن عیوب در فراورده های غذایی به کار می روند. رنگ ها می توانند عوارضی شبیه آسم, تضعیف سیستم ایمنی یا حتی اثرات سرطان زایی داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت رنگ های مصرفی در شیرینی فروشی های سطح شهر ایلام می باشد.مواد و روش ها: تعداد 180 نمونه شیرینی خشک و تر به صورت تصادفی نمونه برداری و پس از استخراج رنگ با اسید کلریدریک و تخلیص با استفاده از روش کروماتوگرافی با لایه نازک Tin Layer Chromatography (TLC) مورد آنالیز نوع رنگ قرار گرفتند.یافته ها: 13.9 درصد کل نمونه ها (25 نمونه) فاقد رنگ و 86.1 درصد کل نمونه ها حاوی رنگ بودند. از میان کل نمونه های رنگی 22 نمونه (%12.22) حاوی رنگ مصنوعی غیر مجاز خوراکی, 91 نمونه (%50.55) حاوی رنگ مصنوعی مجاز خوراکی برای تولید کننده های صنعتی و 42 نمونه (%23.33) حاوی رنگ طبیعی بودند. رنگ کینولین یلو نیز بیشترین رنگ مصنوعی مجاز خوراکی مورد استفاده در شیرینی های بررسی شده بود.نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مطالعه و مصرف رنگ های مصنوعی در فراورده های قنادی افزایش آگاهی صنف قنادان برای کاهش مصرف این گونه رنگ ها و جایگزینی رنگ های طبیعی در سطح عموم و تاکید بر خواص مفید آنها, نقش بسزایی در تامین سلامت جامعه دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عوض پور، موید، سیفی پور، فریبا، عبدی، جهانگیر، نبوی، طیبه، و زمانیان عضدی، مونا. (1392). جداسازی رنگ های خوراکی از فراورده های قنادی به روش کروماتوگرافی با لایه نازک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(3)، 73-78. SID. https://sid.ir/paper/492703/fa

    Vancouver: کپی

    عوض پور موید، سیفی پور فریبا، عبدی جهانگیر، نبوی طیبه، زمانیان عضدی مونا. جداسازی رنگ های خوراکی از فراورده های قنادی به روش کروماتوگرافی با لایه نازک. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(3):73-78. Available from: https://sid.ir/paper/492703/fa

    IEEE: کپی

    موید عوض پور، فریبا سیفی پور، جهانگیر عبدی، طیبه نبوی، و مونا زمانیان عضدی، “جداسازی رنگ های خوراکی از فراورده های قنادی به روش کروماتوگرافی با لایه نازک،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 3، pp. 73–78، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/492703/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا