مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

472
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

150
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثربخشی مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D به تنهایی و توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های سرمی آپوپروتئین B, A1 و لیپوپروتئین a در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 170

کلیدواژه

لیپوپروتئین (a)Q3

چکیده

 سابقه و هدف: بیماری های قلبی عروقی (CVD) علت اصلی مرگ در بیماران مبتلا به دیابت هستند. مطالعات مشاهده ای, ارتباط بین وضعیت نامطلوب ویتامین D و اختلال قندخون, اختلال چربی های خون و CVD را نشان داده اند. مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط مصرف دوغ غنی شده با ویتامین D یا توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های آپوپروتئین های سرم و لیپوپروتئین (a) انجام شد.مواد و روش ها: نود بیمار مبتلا به دیابت نوع 2, 60-30 ساله از هر دو جنس, به صورت تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند: 1) دوغ ساده (حاوی 150 میلی گرم کلسیم بدون ویتامین D در هر 250 میلی لیتر), 2) دوغ غنی شده با ویتامین D (دارای 150 میلی گرم کلسیم و 500 IU ویتامین D در هر 250 میلی لیتر), 3) گروه دوغ غنی شده با ویتامین D و کلسیم (حاوی 250 میلی گرم کلسیم و 500 IU ویتامین D در هر 250 میلی لیتر). به بیماران آموزش داده شد روزانه 2 بطری 250 میلی لیتری دوغ را به مدت 12 هفته مصرف کنند. ارزیابی های تن سنجی, رژیمی و بیوشیمیایی, از جمله Apo A1, Apo B و Lp(a) در ابتدا و انتهای دوره انجام شد.یافته ها: بهبود وضعیت ویتامین D در گروه های 2 و 3 در مقایسه با گروه 1 با افزایش معنی دار غلظت Apo A1 (میانگین تغییرات به ترتیب 0.22±0.38, 0.20±0.27 و 0.01±0.35 میلی گرم در لیتر, p=0.047) و کاهش معنی دار غلظت Lp(a) (میانگین تغییرات به ترتیب -0.08±0.30, -0.08±0.31 و 0.14±0.25 میکرومول در لیتر, p=0.011) همراه بود. تفاوت معنی داری بین گروه های 2 و 3 مشاهده نشد. غلظت Apo B سرم نیز تغییر معنی داری را نشان نداد.نتیجه گیری: بهبود وضعیت ویتامین D در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و به دنبال آن بهبود غلظت های Apo A1 و Lp(a) ممکن است در پیشگیری از عوارض طولانی مدت دیابت به ویژه CVD تاثیر داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیستانی، تیرنگ، نیکویه، بهاره، هروی فرد، سودابه، علوی مجد، حمید، هوشیارراد، آناهیتا، زاهدی راد، ملیحه، شریعت زاده، نسترن، و کلایی، علی. (1392). مطالعه اثربخشی مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D به تنهایی و توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های سرمی آپوپروتئین B, A1 و لیپوپروتئین a در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(3)، 165-170. SID. https://sid.ir/paper/492707/fa

    Vancouver: کپی

    نیستانی تیرنگ، نیکویه بهاره، هروی فرد سودابه، علوی مجد حمید، هوشیارراد آناهیتا، زاهدی راد ملیحه، شریعت زاده نسترن، کلایی علی. مطالعه اثربخشی مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D به تنهایی و توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های سرمی آپوپروتئین B, A1 و لیپوپروتئین a در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(3):165-170. Available from: https://sid.ir/paper/492707/fa

    IEEE: کپی

    تیرنگ نیستانی، بهاره نیکویه، سودابه هروی فرد، حمید علوی مجد، آناهیتا هوشیارراد، ملیحه زاهدی راد، نسترن شریعت زاده، و علی کلایی، “مطالعه اثربخشی مصرف روزانه دوغ غنی شده با ویتامین D به تنهایی و توام ویتامین D و کلسیم بر غلظت های سرمی آپوپروتئین B, A1 و لیپوپروتئین a در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 3، pp. 165–170، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/492707/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button