مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,928
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

437
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میکرواستخراج نیتروز آمین ها در نمونه های سوسیس و کالباس موجود در بازار تهران و تعیین مقدار آن ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 67

چکیده

 سابقه و هدف: در فرآیند تولید فرآورده های گوشتی به سبب وجود نیتریت و ترکیبات آمینی موجود در بافت ماده غذایی, نیتروزآمین ها تولید می شوند که این ترکیبات دارای خاصیت جهش زایی و سرطان زایی می باشند. هدف از این پژوهش, معرفی و بهینه سازی روش استخراج به کمک ماکروویو به همراه میکرواستخراج مایع-مایع پخشی به عنوان یک روش سریع, کم هزینه و دقیق جهت تعیین نیتروزآمین ها در نمونه های سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر تهران می باشد.مواد و روش ها: عوامل موثر بر استخراج نیتروزآمین ها به کمک روش سطح پاسخ بهینه گردید. جهت بهینه سازی از طرح مرکب مرکزی با 6 تکرار در نقطه مرکزی استفاده گردید. ارقام شایستگی روش پیشنهادی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. شناسایی و تعیین مقدار نیتروزآمین های موجود در 18 نمونه تهیه شده از 3 کارخانه معتبر شهر تهران با استفاده از روش پیشنهادی انجام گرفت. روش آماری مورد استفاده در این پژوهش آنالیز واریانس یک طرفه می باشد.یافته ها: مقادیر بهینه مربوط به حجم حلال استخراجی: 100 mL, حجم حلال پخشی: 500 mL, مقدار نمک: 1.1 گرم (11%) و pH=7.5 تعیین گردید. ارقام شایستگی روش پیشنهادی در شرایط بهینه در گستره بسیار مطلوب قرار داشت. در پژوهش حاضر, کمترین و بیشترین مقدار نیتروزآمین در نمونه های سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر تهران به ترتیب 0.465 ng g-1 و 195ng g-1 تعیین گردید.نتیجه گیری: کارایی و قابلیت اعتماد روش استخراج به کمک ماکروویو به همراه میکرواستخراج مایع-مایع پخشی به عنوان یک روش ساده و سریع جهت تعیین مقادیر بسیار کم نیتروزآمین ها در نمونه های سوسیس و کالباس در مقایسه با سایر روش های قبلی اثبات گردید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رمضانی، حورا، کمانکش، مرضیه، حسینی، هدایت، قاسم زاده محمدی، وحید، و محمدی، عبدالرضا. (1393). میکرواستخراج نیتروز آمین ها در نمونه های سوسیس و کالباس موجود در بازار تهران و تعیین مقدار آن ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(1)، 57-67. SID. https://sid.ir/paper/492864/fa

Vancouver: کپی

رمضانی حورا، کمانکش مرضیه، حسینی هدایت، قاسم زاده محمدی وحید، محمدی عبدالرضا. میکرواستخراج نیتروز آمین ها در نمونه های سوسیس و کالباس موجود در بازار تهران و تعیین مقدار آن ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(1):57-67. Available from: https://sid.ir/paper/492864/fa

IEEE: کپی

حورا رمضانی، مرضیه کمانکش، هدایت حسینی، وحید قاسم زاده محمدی، و عبدالرضا محمدی، “میکرواستخراج نیتروز آمین ها در نمونه های سوسیس و کالباس موجود در بازار تهران و تعیین مقدار آن ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 1، pp. 57–67، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/492864/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button