مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه گلوکز ناشتا با آزمون تحمل گلوکز خوراکی در تشخیص دیابت شیرین در سیروز کبدی

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 16

چکیده

 زمینه: اختلال تحمل گلوکز و دیابت شیرین در سیروز کبدی شایع بوده و به عنوان عامل پیشگویی کننده پیش آگهی در این بیماران مطرح هستند.هدف: مطالعه به منظور مقایسه گلوکز ناشتا با آزمون تحمل گلوکز خوراکی در تشخیص دیابت شیرین در سیروز کبدی انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی تمام بیماران مبتلا به سیروز کبدی مراجعه کننده به درمانگاه گوارش مرکز آموزشی- درمانی بوعلی سینای قزوین (92 نفر) در سال 1387 انجام شد. بعد از تکمیل پرسش نامه برای هر بیمار, آزمون گلوکز ناشتای سرم و تحمل گلوکز خوراکی(OGTT) با 75 گرم گلوکز و اندازه گیری قند 2 ساعت بعد به عمل آمد. داده ها با آزمون های آماری برآورد نسبت, مجذور کای و دقیق فیشر تحلیل شدند.یافته ها: میانگین سنی بیماران 54.4±14.1 سال (محدوده 15 تا 84 سال) بود. از 92 بیمار مورد بررسی, 41 نفر(44.6%) زن و 51 نفر (54.4%) مرد بودند. بر اساس نتایج آزمون گلوکز ناشتای سرم, 62 بیمار (67.4%) طبیعی, 16 بیمار (17.4%) دچار اختلال گلوکز ناشتا و 14 بیمار (15.2%) مبتلا به دیابت شیرین بودند. بر اساس نتایج OGTT,30 بیمار (32.6%) طبیعی, 26 بیمار (28.3%) دچار اختلال تحمل گلوکز و 36 بیمار (39.1%) مبتلا به دیابت شیرین بودند. تفاوت میزان تشخیص دیابت شیرین بر اساس FBS و OGTT از نظر آماری معنی دار بود (P<0.001). حساسیت گلوکز ناشتای سرم 46.7% و ویژگی آن96.7%  و ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی آزمون به ترتیب و 96.7% و 46.7% بود. cut off به دست آمده برای گلوکز ناشتا, 83.50 بود.نتیجه گیری: با توجه به یافته ها, آزمون گلوکز ناشتا برای تشخیص دیابت شیرین در بیماران مبتلا به سیروز کبدی کافی نیست. همچنین به نظر می رسد بیماران سیروزی با گلوکز ناشتای سرم بالاتر از 83.50 میلی گرم بر دسی لیتر احتمال بیش تری برای ابتلا همزمان به دیابت یا اختلال تحمل گلوکز داشته باشند و انجام آزمون OGTT برای ایشان توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاج آقامحمدی، علی اکبر، محمدی کبار، یوسف، ضیایی، امیر، محمدی، نوید، و جوادی، امیر. (1389). مقایسه گلوکز ناشتا با آزمون تحمل گلوکز خوراکی در تشخیص دیابت شیرین در سیروز کبدی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 14(4(پیاپی 57))، 12-16. SID. https://sid.ir/paper/49355/fa

    Vancouver: کپی

    حاج آقامحمدی علی اکبر، محمدی کبار یوسف، ضیایی امیر، محمدی نوید، جوادی امیر. مقایسه گلوکز ناشتا با آزمون تحمل گلوکز خوراکی در تشخیص دیابت شیرین در سیروز کبدی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1389؛14(4(پیاپی 57)):12-16. Available from: https://sid.ir/paper/49355/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر حاج آقامحمدی، یوسف محمدی کبار، امیر ضیایی، نوید محمدی، و امیر جوادی، “مقایسه گلوکز ناشتا با آزمون تحمل گلوکز خوراکی در تشخیص دیابت شیرین در سیروز کبدی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 14، no. 4(پیاپی 57)، pp. 12–16، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/49355/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button