مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,021
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری های مختلف بر میزان املاح، فشار اسمزی، آب بافت بدن، سلولهای کلراید آبششی و درصد تلفات بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum Kamensky 1901)

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 130

چکیده

 تغییرات میزان یون های سدیم, کلر, پتاسیم, اسمولاریته, آب بافت بدن و اندازه و تعداد سلولهای کلراید آبشش در بچه ماهیان سفید 0.2, 0.5 و 1 گرمی در اثر استرس انتقال به شوری های صفر, 7, 12.5 و 16 گرم در لیتر در ساعات صفر, 12, 24, 48 و 72 پس از شروع آزمایش به همراه درصد تلفات آنها بررسی شد. میزان یون ها و اسمولاریته در وزنهای 0.2 و 0.5 گرم با افزایش شوری از صفر تا 12.5 گرم در لیتر طی 12 ساعت اولیه افزایش یافته و در این ساعت به حداکثر میانگین در شوری 12.5 گرم در لیتر رسید (P<0.05). این روند بتدریج کاهش یافت و مقادیر کمی بالاتر از میزان آنها در آب شیرین باقی ماند. آب بافت بدن در شوری مذکور به حداقل میانگین در ساعت 12 رسید (P<0.05) و بتدریج به میزان آن در آب شیرین نزدیک شد. یون ها و اسمولاریته در شوری 16 گرم در لیتر پس از 12 ساعت اولیه به افزایش و آب بافت بدن به کاهش ادامه دادند (P<0.05). روند تغییرات در وزن 1 گرم با افزایش شوری از صفر تا 16 گرم در لیتر مشابه وزنهای 0.2 و 0.5 گرم در شوری های صفر تا 12.5 گرم در لیتر بود و حداکثر میانگین یون ها و اسمولاریته و حداقل آب بافت بدن در شوری 16 گرم در لیتر در ساعت 12 ثبت شد (P<0.05). اندازه و تعداد سلولهای کلراید در وزنهای 0.2 و 0.5 گرم با افزایش شوری از صفر تا 12.5 گرم در لیتر طی 12 ساعت اولیه افزایش یافت و حداکثر میانگین آنها در شوری 12.5 گرم در لیتر بترتیب در ساعات 12 و 24 ثبت گردید (P<0.05) و تا انتهای آزمایش بدون تغییر محسوس ادامه یافت. اندازه و تعداد سلولهای کلراید در شوری 16 گرم در لیتر پس از 12 ساعت اولیه به افزایش ادامه دادند (P<0.05). روند تغییرات این شاخص ها در وزن 1 گرم با افزایش شوری آب از صفر تا 16 گرم در لیتر مشابه وزنهای 0.2 و 0.5 گرم در شوری های صفر تا 12.5 گرم در لیتر بود و حداکثر میانگین آنها در شوری 16 گرم در لیتر بترتیب در ساعت 12 و 24 ثبت گردید (P<0.05). میزان یون ها و اسمولاریته بافت بدن و اندازه و تعداد سلولهای کلراید با افزایش شوری و وزن به شکل معنی داری افزایش و آب بافت بدن با افزایش شوری کاهش و با افزایش وزن افزایش معنی داری نشان داد (P<0.05). بچه ماهیان 0.2 تا 1 گرمی در شوری صفر و 7 گرم در لیتر در طول آزمایش تلفاتی نشان ندادند. تلفات آنها در شوری 12.5 گرم در لیتر طی 12 ساعت اولیه افزایش و به شکل یکنواخت ادامه یافت. تلفات بچه ماهیان 0.2 و 0.5 گرمی در شوری 16 گرم در لیتر پس از 12 ساعت اولیه به افزایش ادامه داد و تا انتهای آزمایش همگی از بین رفتند. روند تلفات بچه ماهیان 1 گرمی در شوری 16 گرم در لیتر مشابه بچه ماهیان 0.2 و 0.5 گرمی در شوری 12.5 گرم در لیتر بود. تلفات به شکل معنی داری با افزایش شوری افزایش و با افزایش وزن کاهش یافت (P<0.05).

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عطایی مهر، بابک، مجازی امیری، باقر، میرواقفی، علیرضا، نظامی، شعبانعلی، و ریاضی، غلامحسین. (1389). اثر شوری های مختلف بر میزان املاح, فشار اسمزی, آب بافت بدن, سلولهای کلراید آبششی و درصد تلفات بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum Kamensky 1901). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 19(2 (مسلسل 71))، 115-130. SID. https://sid.ir/paper/4941/fa

Vancouver: کپی

عطایی مهر بابک، مجازی امیری باقر، میرواقفی علیرضا، نظامی شعبانعلی، ریاضی غلامحسین. اثر شوری های مختلف بر میزان املاح, فشار اسمزی, آب بافت بدن, سلولهای کلراید آبششی و درصد تلفات بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum Kamensky 1901). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1389؛19(2 (مسلسل 71)):115-130. Available from: https://sid.ir/paper/4941/fa

IEEE: کپی

بابک عطایی مهر، باقر مجازی امیری، علیرضا میرواقفی، شعبانعلی نظامی، و غلامحسین ریاضی، “اثر شوری های مختلف بر میزان املاح, فشار اسمزی, آب بافت بدن, سلولهای کلراید آبششی و درصد تلفات بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum Kamensky 1901)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 19، no. 2 (مسلسل 71)، pp. 115–130، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4941/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button