مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان فعالیت آنزیم های گوارشی در آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) از مرحله ناپلی تا بلوغ با استفاده از جیره های غذایی مختلف

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 128

چکیده

 استفاده از آرتمیای بالغ در آبزی پروری, آگاهی از روند تغییرات آنزیم های گوارشی در مراحل مختلف تکاملی آنرا با توجه به مصرف جیره های غذایی ارزان قیمت با اهمیت می کند. در این مطالعه اثر استفاده از جیره های غذایی ارزان قیمت بر میزان فعالیت آنزیم های گوارشی تریپسین, آمیلاز و لیپاز در مراحل مختلف رشد آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در 5 تیمار و 2 تکرار به مدت 15 روز با استفاده از 5 نوع جیره غذایی شامل: آرد گندم, جیره غذایی ماهی کپور معمولی, کنجاله سویا, مخلوط کنجاله سویا و کنجاله کانولا (جیره ترکیبی 1) و مخلوط کنجاله سویا و آرد گندم (جیره ترکیبی 2) در قالب یک طرح کاملا تصادفی انجام شد. ناپلی ها پس از تفریخ به محیط های پرورش خود معرفی شدند. میزان فعالیت های آنزیم ها در روزهای 5, 10 و 15 دوره پرورش مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش رابطه همبستگی مثبت و معنی داری بین میزان فعالیت آنزیم تریپسین و مقدار پروتئین خام (0.74), میزان فعالیت آنزیم آمیلاز و مقدار کربوهیدرات (0.49), میزان فعالیت آنزیم لیپاز و مقدار چربی خام (0.84) در جیره های غذایی مورد استفاده و افزایش فعالیت هر سه آنزیم با افزایش روند تکامل آرتمیا مشاهده شد. در طول دوره پرورش, آنزیم تریپسین در تمامی تیمارها به استثناء تیمار آرد گندم, آنزیم آمیلاز در تمامی تیمارها و آنزیم لیپاز در تمامی تیمارها به استثناء دو تیمار غذای کپور معمولی و آرد گندم, شاهد افزایش معنی داری بودند. بر اساس نتایج می توان اذعان نمود که فعالیت آنزیم های گوارشی بسته به جیره غذایی مورد استفاده و مرحله تکاملی آرتمیا تغییر می نماید. با توجه به افزایش فعالیت آنزیم های گوارشی آرتمیا ارومیانا تا مرحله بلوغ, استفاده از آرتمیا ارومیانای بالغ علاوه بر کاهش فشار بر منابع طبیعی سیست و ناپلی آن, منجر به صرفه اقتصادی بیشتر شده و کیفیت بهتری نسبت به سیست و ناپلی آن موجب می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لشکری زاده بمی، مهکامه، فرهنگی، مهرداد، آق، ناصر، و صفری، امید. (1390). مقایسه میزان فعالیت آنزیم های گوارشی در آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) از مرحله ناپلی تا بلوغ با استفاده از جیره های غذایی مختلف. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 20(3 (مسلسل 76))، 115-128. SID. https://sid.ir/paper/4974/fa

    Vancouver: کپی

    لشکری زاده بمی مهکامه، فرهنگی مهرداد، آق ناصر، صفری امید. مقایسه میزان فعالیت آنزیم های گوارشی در آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) از مرحله ناپلی تا بلوغ با استفاده از جیره های غذایی مختلف. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1390؛20(3 (مسلسل 76)):115-128. Available from: https://sid.ir/paper/4974/fa

    IEEE: کپی

    مهکامه لشکری زاده بمی، مهرداد فرهنگی، ناصر آق، و امید صفری، “مقایسه میزان فعالیت آنزیم های گوارشی در آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) از مرحله ناپلی تا بلوغ با استفاده از جیره های غذایی مختلف،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 20، no. 3 (مسلسل 76)، pp. 115–128، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4974/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button