Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,496
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

3,353
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر روش های تعیین ظرفیت آنتی اکسیدانی (اساس واکنش، روش کار، نقاط قوت و ضعف)

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 111

چکیده

 مقدمه: نقش و اثرات سودمند آنتی اکسیدان ها در مقابل بسیاری از بیماری های انسانی و فساد مواد غذایی که ناشی از فساد اکسایشی می باشد در سال های اخیر توجهات زیادی را به خود جلب کرده است در این بین آنتی اکسیدان هایی که مهار کننده رادیکال آزاد می باشند نسبت به سایر آنتی اکسیدان ها اهمیت بیشتری داشته که بررسی ظرفیت مهارکنندگی آنها موضوع بسیاری از تحقیقات و بحث های علمی می باشد. روش های زیادی در شرایط متفاوت ابداع شده است که برای بررسی ظرفیت مهار کنندگی نمونه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله تعدادی از روش های موجود آزمایشگاهی از نقطه نظر اساس کار, روش آزمون و نقاط ضعف و قوت آن به دقت مرور خواهد شد.مواد و روش ها: در این مقاله روش های مختلفی مانند روش های احیا رادیکال آزاد (DPPH), آنتی اکسیدان احیاکننده آهن (FRAP), ظرفیت آنتی اکسیدانی معادل ترلکس (TRAC), ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن (ORAC), پارامتر مجموع به دام انداختن رادیکال آزاد توسط آنتی اکسیدان (TRAP) به منظور مقایسه ظرفیت مهار رادیکال آزاد نمونه ها بررسی می شود تا بتوان به اصول فنی و کاربرد هر یک پی برد.یافته ها: روش های شیمیایی که در تعیین ظرفیت آنتی اکسیدانی نمونه ها استفاده می شوند با وجود تمام معایبی که دارند می توانند مفید واقع شوند زیرا ساده و ارزان قیمت بوده و نتایج را به صورت ضرایبی مانند ترلکس معرفی می کنند که امکان مقایسه نتایج را فراهم می نماید اما به هر حال نتایج بدست آمده از این روش های شیمیایی را نمی توان با نحوه عملکرد آنها در بدن قیاس نمود. زیرا بعضی از این روش ها در شرایطی غیر مشابه شرایط فیزیولوژیکی مثلا از لحاظ pH فعالیت می کنند. به منظور رسیدن به نتایج دقیق تر این روش ها باید با روش سلولی همراه شود که البته این دسته از مطالعات وقت گیر و زمان بر می باشد.نتیجه گیری: درحال حاضر به رغم تنوع در روش های بررسی ظرفیت آنتی اکسیدانی, خلا بزرگی در استاندارد سازی اندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی احساس می شود. به این ترتیب در میان محققین اجماع نظری وجود دارد که استفاده از مخلوط چند روش می تواند برای ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی در شرایط آزمایشگاهی مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سپیده، قراچورلو، مریم، غیاثی طرزی، بابک، و قوامی، مهرداد. (1393). مروری بر روش های تعیین ظرفیت آنتی اکسیدانی (اساس واکنش, روش کار, نقاط قوت و ضعف). علوم غذایی و تغذیه، 11(4 (پیاپی 44))، 89-111. SID. https://sid.ir/paper/497809/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سپیده، قراچورلو مریم، غیاثی طرزی بابک، قوامی مهرداد. مروری بر روش های تعیین ظرفیت آنتی اکسیدانی (اساس واکنش, روش کار, نقاط قوت و ضعف). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1393؛11(4 (پیاپی 44)):89-111. Available from: https://sid.ir/paper/497809/fa

    IEEE: کپی

    سپیده حسینی، مریم قراچورلو، بابک غیاثی طرزی، و مهرداد قوامی، “مروری بر روش های تعیین ظرفیت آنتی اکسیدانی (اساس واکنش, روش کار, نقاط قوت و ضعف)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 11، no. 4 (پیاپی 44)، pp. 89–111، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/497809/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا