مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

472
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

115
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روغن ماهی کیلکای دریای خزر بر لیپوپروتئین های سرمی، عملکرد تولید و غنی شدن گوشت با اسیدهای چرب امگا–3 در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 405 | صفحه پایان 414

چکیده

 زمینه مطالعه: استفاده از منابع غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا–3 در غنی سازی گوشت طیور همواره مد نظر پژوهشگران بوده است.هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر روغن ماهی کیلکای دریای خزر (Clupeonella cultiventris) و ترکیب آن با روغن سویا بر غنی سازی گوشت جوجه های گوشتی با اسیدهای چرب نوع امگا–3 طراحی شد.روش کار: دویست و چهل قطعه جوجه یکروزه مخلوط هر دو جنس از سویه تجاری راس 308 طی 11 تا 42 روزگی با جیره های آزمایشی: 1) جیره حاوی 7% روغن سویا, 2) جیره حاوی 7% روغن ماهی و 3) جیره حاوی 5.3% روغن ماهی+5.3% روغن سویا تغذیه شدند.نتایج: مصرف جیره حاوی 7 % روغن ماهی علاوه بر تاثیر نامطلوب بر میانگین افزایش وزن روزانه (34.5g) و ضریب تبدیل غذایی (1.85), کاهش نامطلوبی نیز در درصد لاشه (54.5) و درصد سینه پرندگان (18.1) ایجاد نمود. جیره های حاوی روغن ماهی باعث افزایش مجموع میزان EPA و DHA (میلی گرم در هر 100g) در بافت سینه (230 تا 254) و ران (266 تا 361) شدند. جیره حاوی 7% روغن ماهی باعث کاهش سطح تری گلیسرید سرم شد (37.0±3.5mg/dl) جیره حاوی مخلوط روغن ماهی و روغن سویا اثر سودمندی به دلیل افزایش غلظت -HDL سرم ایجاد نمود (65.0±4.8mg/dl).نتیجه گیری نهایی: در مطالعه حاضر, بافت ران تمام جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی روغن ماهی حاوی بیش از 300mg اسیدهای چرب امگا–3 در هر 100g گوشت بودند که بر اساس معیارهای بین المللی به عنوان فرآورده ای غنی سازی شده قابل طبقه بندی بود. از طرف دیگر ذخیره سازی بیشتر اسیدهای چرب امگا–3 در بافت گوشت پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی 7% روغن ماهی در مقایسه با پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی مخلوط 5.3% روغن ماهی و 5.3 %روغن سویا مبین آن است که سطح چربی گوشت عاملی تعیین کننده در تفسیر نتیجه غنی سازی گوشت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نویدشاه، بهمن. (1393). اثر روغن ماهی کیلکای دریای خزر بر لیپوپروتئین های سرمی, عملکرد تولید و غنی شدن گوشت با اسیدهای چرب امگا–3 در جوجه های گوشتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 69(4)، 405-414. SID. https://sid.ir/paper/498731/fa

    Vancouver: کپی

    نویدشاه بهمن. اثر روغن ماهی کیلکای دریای خزر بر لیپوپروتئین های سرمی, عملکرد تولید و غنی شدن گوشت با اسیدهای چرب امگا–3 در جوجه های گوشتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1393؛69(4):405-414. Available from: https://sid.ir/paper/498731/fa

    IEEE: کپی

    بهمن نویدشاه، “اثر روغن ماهی کیلکای دریای خزر بر لیپوپروتئین های سرمی, عملکرد تولید و غنی شدن گوشت با اسیدهای چرب امگا–3 در جوجه های گوشتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 69، no. 4، pp. 405–414، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/498731/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button