مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

478
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

275
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده برون زا از 5 - آمینولوولینیک اسید (ALA) برای کاهش تنش شوری در گیاه گوجه فرنگی (.Lycopersicun esculentum Mill)

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 147

چکیده

 در این مطالعه تاثیر 5 - آمینولوولینیک اسید به عنوان پیش ساز ترکیباتی نظیر کلروفیل بر کاهش تنش شوری در گیاه گوجه فرنگی بررسی گردید. در این پژوهش فاکتور اول تنش شوری در سه سطح (0, 50 و 75 میلی مولار کلرید سدیم) و فاکتور دوم تیمار 5 - آمینولوولینیک اسید در سه سطح (0, 1 و 2 میلی مولار) بود. تنش شوری در هر دو سطح (50 و 75 میلی مولار) موجب کاهش وزن تر اندام هوایی (به ترتیب 11 و 13 درصد), وزن خشک اندام هوایی (15 و 20 درصد), طول ساقه (13 و 25 درصد) و سطح برگ سوم (20 و 27.5 درصد) و کاهش مقدار کلروفیل (22.5 و 49 درصد), پروتئین (12.5 و 33.5 درصد) و یون پتاسیم (22.5 و 55.5 درصد) و موجب افزایش مقدار مالون دآلدئید (به ترتیب 84 و 117 درصد) و پراکسید هیدروژن (60 و 100 درصد), پرولین (61 و 110 درصد), قندهای محلول (8 و 18 درصد), آسکوربات (25 و 50 درصد), گلوتاتیون (29 و 43 درصد) و مقدار یون سدیم (500 و 700 درصد) در برگ گیاه شد. کاربرد 5 - آمینولوولینیک اسید در هر دو سطح باعث افزایش سطح برگ سوم, افزایش مقدار کلروفیل, پروتئین, پرولین, قندهای محلول, آسکوربات, گلوتاتیون و کاهش مقدار پراکسیداسیون لیپیدها, پراکسید هیدروژن و مقدار سدیم گردید اما بر مقدار پتاسیم تاثیری نداشت. در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد که کاربرد 5 - آمینولوولینیک اسید در غلظت های 1 و 2 میلی مولار با افزایش اسمولیت ها و آنتی اکسیدان های غیر آنزیمی و مقدار کلروفیل موجب افزایش مقاومت گیاهان در شرایط تنش شوری و بهبود رشد گیاهان در شرایط غیرتنش می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشمند، فاطمه، و علومی، حکیمه. (1394). استفاده برون زا از 5 - آمینولوولینیک اسید (ALA) برای کاهش تنش شوری در گیاه گوجه فرنگی (.Lycopersicun esculentum Mill). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(17)، 135-147. SID. https://sid.ir/paper/499967/fa

    Vancouver: کپی

    دانشمند فاطمه، علومی حکیمه. استفاده برون زا از 5 - آمینولوولینیک اسید (ALA) برای کاهش تنش شوری در گیاه گوجه فرنگی (.Lycopersicun esculentum Mill). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(17):135-147. Available from: https://sid.ir/paper/499967/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه دانشمند، و حکیمه علومی، “استفاده برون زا از 5 - آمینولوولینیک اسید (ALA) برای کاهش تنش شوری در گیاه گوجه فرنگی (.Lycopersicun esculentum Mill)،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 17، pp. 135–147، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/499967/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button