مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

139
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر هگزاکونازول بر خصوصیات کمی و کیفی دو رقم سویا در شرایط تنش کم آبی

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 120

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر مصرف هگزاکونازول بر صفات کمی و کیفی دو رقم سویا در شرایط تنش کم آبی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سال زراعی 90 - 1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس به اجرا درآمد. عوامل مورد بررسی در این پژوهش شامل ارقام سویا (L17 و کلارک63), غلظت هگزاکونازول (صفر و 35 میلی گرم در لیتر) و سطوح آبیاری (آبیاری مطلوب و تنش کم آبی در سطح 60 درصد تخلیه رطوبت قابل دسترس) بود. محتوای کلروفیل, نسبت Fv/Fm, عملکرد دانه, اجزای عملکرد, عملکرد بیولوژیک, شاخص برداشت, درصد پروتئین و روغن دانه بررسی شد. نتایج نشان داد که اکثر صفات تحت تاثیر تیمارهای آبیاری و هگزاکونازول قرار گرفتند و ارقام مورد بررسی نیز واکنش متفاوتی نسبت به تیمارهای آزمایش نشان دادند. کاربرد هگزاکونازول در هر دو سطح تیمار آبی و در هر دو رقم سبب افزایش عملکرد دانه گردید اما در شرایط تنش, میزان افزایش عملکرد دانه ناشی از کاربرد هگزاکونازول در رقم L17 (35.99 درصد) نسبت به کلارک 63 (14.53 درصد) در مقایسه با عدم کاربرد این ترکیب, بیشتر بود. از بین اجزای عملکرد تعداد غلاف در بوته بیشترین سهم را در تنظیم عملکرد دانه داشت. درصد پروتئین دانه در رقم کلارک63 در شرایط تنش کم آبی در پاسخ به تیمار هگزاکونازول 6.14 درصد افزایش یافت اما در رقم L17 تحت تاثیر این تیمار قرار نگرفت. درصد روغن تحت تاثیر هیچ یک از تیمارهای آزمایش قرار نگرفت. در مجموع در هر دو رقم کاربرد هگزاکونازول سبب تخفیف اثرات تنش کم آبی گردید و ارقام مورد بررسی عکس العمل متفاوتی نسبت به این ترکیب داشتند و در شرایط تنش عملکرد دانه رقم L17 عکس العمل مطلوب تری به هگزاکونازول داشت ضمن این که این ترکیب سبب بهبود کیفیت دانه رقم کلارک 63 گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوردهقان، مونا، مدرس ثانوی، سیدعلی محمد، قناتی، فائزه، و کرمی، سمیه. (1394). تاثیر هگزاکونازول بر خصوصیات کمی و کیفی دو رقم سویا در شرایط تنش کم آبی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(16)، 109-120. SID. https://sid.ir/paper/500378/fa

    Vancouver: کپی

    پوردهقان مونا، مدرس ثانوی سیدعلی محمد، قناتی فائزه، کرمی سمیه. تاثیر هگزاکونازول بر خصوصیات کمی و کیفی دو رقم سویا در شرایط تنش کم آبی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(16):109-120. Available from: https://sid.ir/paper/500378/fa

    IEEE: کپی

    مونا پوردهقان، سیدعلی محمد مدرس ثانوی، فائزه قناتی، و سمیه کرمی، “تاثیر هگزاکونازول بر خصوصیات کمی و کیفی دو رقم سویا در شرایط تنش کم آبی،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 16، pp. 109–120، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/500378/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button