مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

492
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

326
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مناسب ترین رقم جهت پایداری نظام کشت برنج با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 172

کلیدواژه

فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)Q2

چکیده

 به طورکلی هدف نهایی نظام پایدار, بیشینه سازی منافع حاصل از منابع موجود کشاورزی و کمینه سازی تهدیداتی است که در اثر فعالیت های موجود کشاورزی متعارف بر محیط عارض می شود. در این میان بذر که در تحقیق حاضر از آن به عنوان ارقام برنج نام برده شد به عنوان عامل مهمی در جهت پایداری مطرح می باشد. لذا, شناسایی رقم مناسب برای پایداری نظام کشت برنج به عنوان هدف اصلی مطالعه حاضر در نظر گرفته شد. جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه متخصصانی که در خصوص ابعاد پایداری و ارقام برنج دارای اطلاعات کافی هستند, می باشند, که از طریق نمونه گیری غیراحتمالی (هدف دار و گلوله برفی) تعداد 16 نفر شناسایی و مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تعیین روایی, پرسش نامه تحقیق از روایی ظاهری و محتوایی و برای سنجش پایایی از نرخ ناسازگاری استفاده شد. برای محاسبه داده ها از نرم افزار اکسپرت چویس 2000 استفاده شده است. ملزومات به کارگیری تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی, در نظر گرفتن معیارها (پایداری نظام کشت برنج) شامل: پایداری بوم شناختی, پایداری اقتصادی, پایداری اجتماعی, پایداری فنی, پایداری سیاستی و زیر معیارهایشان از یک طرف و گزیدارهای تصمیم گیری (ارقام برنج) که عبارتند از: هاشمی, طارم, ندا, فجر, خزر و شیرودی از طرف دیگر است. نتایج اولویت بندی معیارهای پایداری کشت برنج نشان می دهد که معیارهای پایداری اقتصادی (32%), بوم شناختی (23.9%) و فنی (21.1%) از جنبه های پایداری اجتماعی (14.8%) و سیاستی (8.3%) مهم تر هستند. هم چنین در مجموع, دو رقم هاشمی (20.6%) و طارم (20.1%) با اختلاف کمی نسبت به هم به ترتیب به عنوان مناسب ترین ارقام شناخته شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مومنی هلالی، هادی، احمدپور، امیر، و پورسعید، علیرضا. (1394). شناسایی مناسب ترین رقم جهت پایداری نظام کشت برنج با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(16)، 163-172. SID. https://sid.ir/paper/500379/fa

    Vancouver: کپی

    مومنی هلالی هادی، احمدپور امیر، پورسعید علیرضا. شناسایی مناسب ترین رقم جهت پایداری نظام کشت برنج با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(16):163-172. Available from: https://sid.ir/paper/500379/fa

    IEEE: کپی

    هادی مومنی هلالی، امیر احمدپور، و علیرضا پورسعید، “شناسایی مناسب ترین رقم جهت پایداری نظام کشت برنج با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 16، pp. 163–172، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/500379/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button