مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

188
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رفتار لزج -کشسان میوه خرمالو در طی نگه داری با استفاده از مدل های آسایش تنش

صفحات

 صفحه شروع 372 | صفحه پایان 381

چکیده

 میوه های خرمالو از زمان برداشت تا مصرف در معرض شرایط محیطی مختلف قرار می گیرند. از آنجاییکه ویژگی های رئولوژی میوه ها برای هر عملیات فرآوری مهم می باشد, رفتار لزج-کشسان میوه های خرمالو در طی نگه داری در شرایط محیطی بوسیله تخمین پارامترهای آسایش آن از طریق داده های تجربی آسایش تنش بررسی شد. رفتار رئولوژی میوه های خرمالو تحت آزمون فشاری تک محوری برای رهایی تنش به مدت 480 ثانیه ارزیابی شد. سه مدل معروف آسایش تنش به نام های مدل سه جزئی ماکسول عمومی, ناسینوویچ و پلگ بر داده های تجربی برازش شدند و برای ارزیابی مدل ها از شاخص های ضریب تبیین (R2), خطای استاندارد تخمین (SEE) و درصد خطای نسبی متوسط (ARE%) استفاده گردید. نتایج نشان داد که در طی نگه داری میوه خرمالو در شرایط محیطی مقدار تنش اولیه لازم برای ایجاد یک کرنش ثابت در میوه کامل به طور معنی داری به میزان 80% کاهش یافت, ولی زمان آسایش تنش در گستره 312.10 تا 353.90 ثانیه افزایش یافت. طبق نتایج بدست آمده در طی نگه داری میوه, رفتار کشسان میوه خرمالو تشدید و سفتی آن کاهش یافت. هرسه مدل رفتار لزج-کشسان میوه های خرمالو را تایید کردند, با این وجود مدل های سه جزئی ماکسول عمومی (با R2=0.999, SEE=0.017 و ARE=0.19%) و ناسینوویچ (با R2=0.996, SEE=0.057 و ARE=0.36%) بهترین مدل ها در پیش بینی داده های تجربی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلمانی زاده جوپاری، فرهاد، زمردیان، علی اصغر، رحمانیان، حسین، و صفی یاری، حسن. (1394). بررسی رفتار لزج -کشسان میوه خرمالو در طی نگه داری با استفاده از مدل های آسایش تنش. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 11(4)، 372-381. SID. https://sid.ir/paper/500442/fa

    Vancouver: کپی

    سلمانی زاده جوپاری فرهاد، زمردیان علی اصغر، رحمانیان حسین، صفی یاری حسن. بررسی رفتار لزج -کشسان میوه خرمالو در طی نگه داری با استفاده از مدل های آسایش تنش. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛11(4):372-381. Available from: https://sid.ir/paper/500442/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد سلمانی زاده جوپاری، علی اصغر زمردیان، حسین رحمانیان، و حسن صفی یاری، “بررسی رفتار لزج -کشسان میوه خرمالو در طی نگه داری با استفاده از مدل های آسایش تنش،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 4، pp. 372–381، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/500442/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button